(Foto: Harry van 't Veld)
(Foto: Harry van 't Veld)

Vijfde Halve van Nijkerk week eerder

NIJKERK - Op zaterdag 13 april vindt de vijfde editie van de Halve van Nijkerk plaats. Dat is een week eerder dan gebruikelijk, vanwege Pasen. Om het lustrum te vieren is er een limited edition shirt ontworpen met de 'skyline' van Nijkerk. Alle parcoursen worden aangepast om het voor de lopers nog beter te maken en de vijf kilometer zal deze editie als laatste starten, de 5K NightRun.
In 2018 heeft een record aantal lopers deelgenomen en de organisatie verwacht de komende editie de grens van 1.500 deelnemers 'aan te tikken'. De Halve van Nijkerk is breed toegankelijk met diverse afstanden voor zowel beginnende als gevorderde lopers. Het Plein zal worden omgebouwd tot een feestelijke 'arena' waar de deelnemers worden onthaald na hun prestatie en hun welverdiende medaille omgehangen krijgen! Inschrijven kan via www.halvevannijkerk.nl.
Het programma ziet er als volgt uit: 17:15 uur: MTH KidsRun 1,2km; 17:30 uur: MTH KidsRun 2km; 17:45 uur: Bouw Logistics halve marathon en Rabobank 10km (tevens Vreugdenhil BusinessRun; 21:00 uur: Univé 5K NightRun (tevens Vreugdenhil BusinessRun)
Hardlopers op de West- Veluwe kunnen komend voorjaar hun hart ophalen. De vijf grote hardloopevenementen van Harderwijk, Putten, Nijkerk, Bunschoten en Ermelo vormen samen het Rabobank Randmerencircuit. De halve marathon van Harderwijk zal op 9 maart het bal openen, gevolgd door de halve van Nijkerk (13 april), de Putten Power Run (11 mei), de Eemmeerloop Bunschoten (25 mei) en de halve marathon van Ermelo (1 juni).
Lopers die deelnemen aan tenminste drie van de vijf evenementen plaatsen zich voor het klassement en verdienen daar sowieso een running-shirt mee.
Meer informatie over het Randmerencircuit is te vinden op www.randmerencircuit.nl.

Nieuwsoverzicht

Shopbox

Meer berichten