Het Beekhuisje aan Klaarwater 3 in Hoevelaken in betere tijden. (Foto: Stichting Historisch Hoeflake)
Het Beekhuisje aan Klaarwater 3 in Hoevelaken in betere tijden. (Foto: Stichting Historisch Hoeflake)

Nieuwjaarsbijeenkomst Hoevelakers op 4 januari

HOEVELAKEN - Lions Club Hoevelaken houdt vrijdag 4 januari traditiegetrouw een nieuwjaarsbijeenkomst in Dorpshuis De Stuw, waarbij (oud-)Hoevelakers elkaar op een informele manier kunnen ontmoeten. 'Hoevelaken in 1993 en 25 jaar later' is de titel van de fototentoonstelling, die de Stichting Historisch Hoeflake vanwege haar 25-jarig jubileum presenteert tijdens de bijeenkomst.

Het is voor de negentiende keer dat Lions Club Hoevelaken een nieuwjaarsbijeenkomst organiseert. Toen Hoevelaken in het jaar 2000 werd samengevoegd met de gemeente Nijkerk, besloot Lions Club Hoevelaken de traditie van nieuwjaarsrecepties in Hoevelaken voort te zetten, maar er wel een eigen invulling aan te geven. Zo werd er een nieuwe traditie geboren, die jaarlijks honderden bezoekers trekt. Dit mede dankzij de fototentoonstellingen, die de fotocommissie van de Stichting Historisch Hoeflake - nu ook al weer 19 jaar – samenstelt. Ieder jaar wordt er een nieuw thema gekozen, waarna in het eigen archief een zoektocht begint naar bij het onderwerp passende foto's.
Het thema van de fototentoonstelling is gekozen naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van Historisch Hoeflake in 2018. Er zijn foto's te zien die in 1993 zijn gemaakt. Daarnaast zijn actuele foto's met hetzelfde onderwerp te zien. En zo kunnen op vrijdagavond 4 januari Hoevelakers en oud-Hoevelakers weer de beste wensen uitwisselen én - vaak met veel herkenning - genieten van enkele honderden foto's.
Dorpscentrum De Stuw opent om 19.30 uur zijn deuren voor de nieuwjaarsbijeenkomst. Bezoekers krijgen bij binnenkomst uit handen van Lionsleden een glaasje 'bubbels' of een kopje koffie/thee aangeboden.

Op de websites van www.lc-hoevelaken.nl en www.historischhoeflake.nl staat meer informatie vinden over Lions Club Hoevelaken en de Stichting Historisch Hoeflake.

Nieuwsoverzicht

Shopbox

Meer berichten