Nijkerkse beiaardier speelt kerstnummers op verzoek

Op de kerstkoopavond van vrijdag 21 december wordt tussen 19.30 en 20.30 uur een opvallend interactief concert op het carillon gegeven. De Nijkerkse Klokkenspelvereniging houdt dan namelijk een zogeheten jukebox-concert.

NIJKERK - Opvallend is dat iedereen verzoeknummers aanvragen. Stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek heeft een lijst samengesteld met meer dan 50 bekende kerstliedjes in allerlei stijlen; van christelijke kerstmuziek, tot Amerikaanse kerstnummers, van pop tot klassiek en natuurlijk Engelse carols en kinderliedjes. Volop keuze dus.

Zo werkt het. Op het terras van Bakkerij Ten Have aan de Gasthuisstraat 23 is het aanvraagpunt voor de verzoekjes. Passanten kunnen daar uit de lijst een favoriet kerstnummer kiezen en doneren dan een vrije gift in de houten spaarklok van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging. Kort daarna wordt het gekozen liedje live gespeeld vanuit de mooiste toren van Nederland. De muziek is overal in de stad te beluisteren.

Een greep uit de 57 nummers die Wim Ruitenbeek op verzoek speelt: Stille Nacht, Nu Zijt Wellekome, De Herdertjes Lagen Bij Nachte, We Wish You A Merry Christmas, Feliz Navidad, I'm Dreaming Of A White Christmas, Last Christmas en All I Want For Christmas Is You.

Nieuwsoverzicht

Shopbox

Meer berichten