(Foto: Kees van den Heuvel)
(Foto: Kees van den Heuvel)

Wethouders heropenen gerenoveerde fietspad Zeedijk

NIJKERK - Door met houten fietsen onder een poort van ballonnen te fietsen hebben de wethouders Mariëlle Broekman en Wim Oosterwijk donderdag 29 november het gerenoveerde fietspad op de Zeedijk geopend.
Het pad is verbreed tot 2,5 meter. Het heeft nu nog een gele kleur, maar over een half jaar moet dit zijn verkleurd naar een grijs/groene tint. Met de operatie is een bedrag van circa 6,5 ton gemoeid, waarvan een groot deel is gesubsidieerd door de Provincie Gelderland. Uit controles was gebleken dat het fietspad op de Zeedijk in een slechte staat verkeerde. Het punt waar een eeuw geleden de dijkdoorbraak was, is gemarkeerd.
Wim Oosterwijk: "We willen graag dat Nijkerk een fietsvriendelijke gemeente is. Hierbij kijken we specifiek naar de ontwikkeling van sneller en veiliger fietsverkeer. De afgelopen drie maanden is er hard gewerkt aan de vervanging en verbreding van het fietspad aan de Zeedijk. Een mooie stap waarmee we het voor fietsers nog aangenamer maken in onze gemeente."
Het fietspad maakt onderdeel uit van een fiets- en wandelnetwerk rondom het Veluwemeer en is een belangrijke verbinding tussen de gemeenten Nijkerk, Bunschoten en Putten. Ook loopt het vlak langs het watergebied dat onderdeel uitmaakt van de Gastvrije Randmeren.
"Naast fietsers zijn ook wandelaars en natuurliefhebbers te gast in dit prachtige gebied. Natuur en recreatie gaan hier goed samen en daar ben ik trots op", geeft wethouder Mariëlle Broekman aan. "Rondom het fietspad wordt ook aandacht besteed aan de cultuurhistorische aspecten van dit gebied. Zo zijn de dijkdoorbraken van 1916 en het kanaaltje weergegeven in het fietspad."
Bij dit project trokken de gemeente Nijkerk en Putten samen op. Vanaf de Berencamperweg verbindt dit fietspad Nijkerk met Putten. Het fietspad gaat verder langs het Putter Stoomgemaal. Van september tot half oktober 2019 wordt dit deel van het fietspad ook gerenoveerd en verbreed. Er wordt hierbij rekening gehouden met het broedseizoen van de vogels en het stormseizoen. De Provincie Gelderland maakt dit hele project financieel mede mogelijk.
(Tekst: Kees van den Heuvel)

Nieuwsoverzicht

Shopbox

Meer berichten