Spannende finaleavond bedrijvencompetitie SV Frans Tromp

HOEVELAKEN - Vorige week woensdag werd de finale geschoten van de Bedrijvencompetitie die elk jaar door SV Frans Tromp wordt georganiseerd. Ruim honderd schutters (meer dan 30 teams) deden in de voorronde een gooi naar een finaleplek. De vier sterkste teams, de vier sterkste heren en de sterkste dame traden aan.

Rond een uur of half acht kwamen de eerste schutters binnendruppelen. De voorzitter van SV Frans Tromp, Hans Zwakman, hield een welkomstwoord en gaf uitleg over hoe de wedstrijd zou gaan verlopen. De schutters naar de baan en het kon beginnen. Nadat de eerste schutters hun schijven hadden ingeleverd begon zich een beeld af te tekenen bij de teamwedstrijd. De strijd om de eerste plek leek te gaan tussen plaatsvinden tussen Garage Huyskes en Service en Onderhoudsbedrijf van Donselaar, maar de andere twee finalisten, de Brandweer en Bouwbedrijf Beitler waren zeker nog in de race. Als de laatste schutter van de Brandweer 81 punten of meer zou scoren dan zouden zij er met het Kampioenschap vandoor kunnen gaan. Met een kleine voor sprong op van Donselaar en een flink gat met Huyskes en Beitler. De laatste schutter van de Brandweer ging de baan op, de opdracht was duidelijk: Scoren! Minstens 81 punten zouden het moeten gaan worden. De spanning was om te snijden toen Eric Smink achter het geweer ging. En die spanning werd hem fataal, met slechts 31 punten kwam hij van de baan. Daarmee belandde de Brandweer op de vierde plaats.
Het teamverlies van de Brandweer werd door Kasper van Sloten echter helemaal goed gemaakt. Met een formidabele score van 85 punten legde hij beslag op de eerste plaats en werd hem het goud omgehangen Maar de nummers twee en drie gaven uitstekende weerstand de verschillen bleken klein. Wim van de Honden Trimsalon Bodine legde een score van 79 punten neer en Eddy Hijmensen van Unica bleef daar slechts één punt achter.
Bij de dames was het eigenlijk geen wedstrijd, van de drie finalisten moesten er twee verstek laten gaan. En dus was Bodine Huyskes van Honden Trimsalon Bodine de enige finalist en had dus bij voorbaat het goud al om de hals hangen. Maar Bodine is wel uit het zuivere sportieve hout gesneden en legde een score neer van 83 punten en voldeed daarmee wel aan haar sportieve plicht. Een score overigens waarmee zij in het herenklassement op een stevige tweede plaats zou zijn geëindigd.
Na afloop volgde de prijsuitreiking. Voorzitter Hans Zwakman had voor iedere prijs winnaar een passend compliment bij de hand. Voor pechvogel Eric Smink was er een aanmoedigingsprijs: Een ingelijst perfect schot.
Uitslag:
Teamwedstrijd: kampioen: Service en onderhoudsbedrijf J. van Donselaar (239 punten); 2. Garagebedrijf Huyskes (213 punten); 3. Bouwbedrijf Beitler (191 punten) en 4. Brandweer (190 punten).
Heren: kampioen Kasper van Sloten (Brandweer) met 85 punten; 2. Wim Bouwmeester (Hondentrimsalon Bodine) met 79 punten; 3. Eddy Hijmensen (Unica Fire Safety) met 78 punten.
Dames: kampioen Bodine Huyskes (Hondentrimsalon Bodine), 83 punten.