Foto: Linda Heller

Ziekenhuis St Jansdal breidt capaciteit uit

NIJKERK/HARDERWJK - Ziekenhuis St Jansdal heeft de afgelopen weken extra patiënten uit Lelystad en omgeving opgevangen. Nu M.C. IJsselmeerziekenhuizen heeft aangegeven dat zij geen nieuwe patiënten meer kunnen aannemen, wordt in St Jansdal een verdere toename van patiënten verwacht.
Waar nodig zet het St Jansdal extra medewerkers in. Gedeeltelijk gebeurt dit door medewerkers en medisch specialisten die hebben aangegeven dat zij tijdelijk meer willen gaan werken. Daarnaast wordt extra personeel geworven en aangesteld.
De komende tijd komen er extra verpleegbedden beschikbaar. Een aantal poliklinieken, waaronder verloskunde/gynaecologie, heeft de spreekuren uitgebreid. In het Moeder en Kind-centrum is voldoende capaciteit voor extra bevallingen. De afgelopen weken zijn al meerdere patiënten uit Lelystad bevallen in St Jansdal.
De polikliniek Dronten blijft open. Inwoners van Dronten en omgeving kunnen dus gewoon terecht in de poli Dronten. De afdeling Spoedeisende Hulp van Ziekenhuis St Jansdal is zeven dagen in de week 24 uur per dag geopend.
Een woordvoerder van het St Jansdal: ''In overleg met de omliggende ziekenhuizen in de regio vangen we patiënten op die spoedeisende hulp nodig hebben. Uiteraard kunnen ook onze patiënten uit Harderwijk en omstreken er op rekenen dat zij de zorg krijgen die zij van ons gewend zijn. Patiënten uit de provincie Flevoland moeten in deze moeilijke tijd weten dat zij welkom zijn in het St Jansdal.''
Het ziekenhuis krijgt veel vragen van inwoners uit de provincie Flevoland, zowel van patiënten als van sollicitanten. Sinds enkele dagen is daarom een speciaal informatienummer geopend. Op tel. 0341-463590 kunnen patiënten en sollicitanten van 08.00 tot 17.00 uur terecht met al hun vragen op het gebied van patiëntenzorg in St Jansdal. De meest gestelde vragen en antwoorden zijn gepubliceerd op www.stjansdal.nl.