Inhaleren medicatie thema tijdens Longpunt:

NIJKERK/HARDERWIJK - De werkgroep Noordwest-Veluwe van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) houdt op woensdag 21 november, in samenwerking met Ziekenhuis St Jansdal, het Longpunt 'Inhaleren van medicatie'. Het Longpunt krijgt steun van huisartsencoöperatie Medicamus uit Harderwijk.

Tijdens de bijeenkomst wordt het verschil tussen astma en COPD toegelicht en het inhaleren van medicatie. Daar valt namelijk veel winst te behalen: 80 procent van de mensen inhaleert verkeerd. Longverpleegkundige Hennie Veneboer (Medicamus) is de dagvoorzitter. De longverpleegkundigen van het St Jansdal Helene Elema staat haar bij samen met Marja van de Brake.
Alle longpatiënten uit Zeewolde en de driehoek Oldebroek-Putten-Nijkerk zijn welkom. Lid zijn van het Longfonds is niet nodig. Ook familieleden en mantelzorgers zijn van harte welkom.
De bijeenkoms duurt van 14.30 tot 16.30 uur en vindt plaats in de Dageraitzaal van het ziekenhuis (route 1.03). De zaal is open vanaf 14.00 uur. De bijeenkomst en het parkeren in de garage van het ziekenhuis zijn gratis. Eigen medicatie meenemen en geen geuren gebruiken. Longpatiënten kunnen het hiervan benauwd krijgen.
Aanmelden is zeer gewenst via www.stjansdal.nl/voorlichting. Raadpleeg voor meer informatie en/of aanmelden noordwestveluwe@longpunt.longfonds.nl of bel 06-13833026.
In 2010 startte het Longfonds dit project en Nederland telt nu 55 Longpunten. Het Longpunt Noordwest-Veluwe begon in oktober 2011. Sedert die tijd is de zelfredzaamheid onder longpatiënten verhoogd, is men meer gaan bewegen en is men ook mondiger geworden. De deelnemers zijn beter geïnformeerd zodat zij bewuste keuzes kunnen maken die de kwaliteit van leven verhogen en hun ziektelast verlagen. Naast de vrijwilligers van de werkgroep zijn er de deskundigen opgenomen van ziekenhuis St Jansdal, huisartsencorporatie Medicamus, Icare, ZorgDat en de Steungroep Mantelzorg.

Nieuwsoverzicht

Shopbox

Meer berichten