CDA onderzoekt 'hoe respectvol gemeente Nijkerk is'

NIJKERK - Het CDA Nijkerk-Hoevelaken roept alle inwoners op om mee te denken over hoe we in Nijkerk respectvoller met elkaar kunnen omgaan.
Uit onderzoek blijkt volgens de lokale CDA 'steeds weer dat mensen zich zorgen maken over de manier waarop we met elkaar omgaan. Zien we nog wel om naar elkaar en, voelen we ons nog wel gerespecteerd op straat?'

CDA Nijkerk-Hoevelaken deelt deze zorgen en lanceert tijdens de Week van Respect (5 tot 11 november) het 'Hoe respectvol is Nijkerk?' Meedoen kan via: www.cda.nl/respect. Mensen die niet de mogelijkheid hebben om online deze lijst in te vullen zijn van harte uitgenodigd om aanstaande vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur samen met enkele raadsleden van het CDA de vragen te beantwoorden. In het onderzoek wordt onderzocht hoe mensen in Nijkerk vinden dat het met respect gesteld is en wat er beter kan.
Door middel van gastlessen en andere activiteiten op scholen, sportclubs en in de wijk, draagt de organisatie van de Week van Respect bij aan een tolerante en respectvolle samenleving. Het CDA ondersteunt dit initiatief van harte, ook in Nijkerk. Gemeenteraadslid Trudy Doornhof-Molenaar van het CDA: "Hoe gaan we om met elkaar, hoe praten we met elkaar, tegen elkaar en over elkaar, allemaal zaken die direct bij mij opkomen als ik denk aan respect. Respect betekent aanzien, eerbied of waardering. Ik denk dat we samen Nijkerk mooier kunnen maken met nog meer respect!"
De resultaten van de enquête worden zo snel mogelijk door het CDA bekendgemaakt.