Foto: Hans van Oosterhoudt

Nachtelijke afsluitingen A28/A1 Knooppunt Hoevelaken

HOEVELAKEN - Rijkswaterstaat voert inspecties en metingen uit aan de viaducten, bruggen en het asfalt van de A28 tussen Knooppunt Hoevelaken en aansluiting nr. 5 Maarn. Voor deze onderzoeken sluit Rijkswaterstaat van maandag 5 november tot en met vrijdag 9 november daar om de beurt verschillende toe- en afritten af.
De afsluitingen en omleidingsroutes worden ter plaatse met borden aangegeven. Verkeer moet rekening houden met een extra reistijd tot 15 minuten. Om veilig te kunnen werken en tegelijkertijd zo min mogelijk verkeershinder te veroorzaken, vinden de afsluitingen 's avonds en 's nachts plaats wanneer er minder verkeer is.
Knooppunt Hoevelaken is een belangrijk verkeersknooppunt. De komende jaren wordt het verkeer daar drukker en neemt het aantal files toe. Daarom wordt vanaf 2021 knooppunt Hoevelaken aangepast en krijgt de A1 meer rijstroken tussen Bunschoten en Barneveld. De A28 krijgt meer rijstroken tussen Maarn en Nijkerk. Zo verbetert vanaf 2025 de doorstroming tussen de verschillende regio's. Tegelijk wordt het midden van Nederland beter bereikbaar en verbetert de leefbaarheid voor de omgeving. Vanaf 2021 start de realisatie van het knooppunt en de wegen ernaar toe. Tot die tijd wordt de planuitwerking doorlopen, waarin de onderzoeken worden gedaan naar het effect van de verbreding op onder andere luchtkwaliteit, geluid en natuur.