Maand over voeding en gezondheid
Maand over voeding en gezondheid (Foto: Bibliotheek Nijkerk)

Maand over voeding en gezondheid

Hoe kan voeding helpen om je gezonder te voelen? Tijdens de maand over voeding en gezondheid gaat het daarover. U kunt kosteloos naar bijeenkomsten en voor een kleine vergoeding samen koken en eten. Het programma staat op de website van de bibliotheek www.bibliotheeknijkerk.nl . Meldt u snel aan want vol = vol.

Deze maand is een initiatief vanuit de gezondheidscentra Nijkerk en de Bibliotheek in samenwerking met Sigma, Nijkerk Sportief en Gezond en diëtisten. Het thema sluit aan bij Nederland Leest, waarbij voeding centraal staat.

Wat is er te doen in de maand over voeding en gezondheid?

Heeft u suikerziekte of wilt u afvallen? De huisartsen en diëtisten in Nijkerk raadden dan vaak aan om koolhydraat arm te eten. Daarom is er donderdag 8 november een informatie avond over koolhydraat arm eten. Harriët Verkoelen geeft die avond uitleg wat een koolhydraat arm dieet is en waarom het kan helpen voor uw gezondheid.

Op dinsdag 13 november kunt u samen met de diëtiste een koolhydraat beperkte maaltijd maken en eten.

De diëtisten in Hoevelaken en Nijkerk geven bijeenkomsten over: veranderende smaak (dinsdag 6 november), voeding en hormonen (maandag 12 november) en het lezen van etiketten (29 donderdag november).

Op dinsdag 20 november gaat Liesbeth Oerlemans met bezoekers in gesprek over hypes.  Er is zoveel informatie over voeding. Hoe weet je wat gezond is?

Wilt u graag met anderen eten? Kom dan donderdag 22 november mee eten voor 5 euro. De kookgroep: Kookgroep Bon Appetit kookt dan een verse maaltijd. Mogelijk is dit de aftrap om vaker samen eten.

Op dinsdag 27 november in de middag is er een lezing over ouderen en ondervoeding in de Schakel. Ondervoeding komt vaker voor bij ouderen. Hoe herkent u ondervoeding? Wat kunt u doen om ondervoeding te voorkomen? Bent u 65+, mantelzorger, zorgvrijwilliger of professional in de ouderenzorg, kom dan zeker langs.

Aanmelden kan via de website van de bibliotheek www.bibliotheeknijkerk.nl of bel naar +31 (0)332451756