Dr. Wim Hagoort spreekt tijdens de najaarsbijeenkomst van Stichting Oud Nijkerk over de geschiedenis van de polder Arkemheen.
Dr. Wim Hagoort spreekt tijdens de najaarsbijeenkomst van Stichting Oud Nijkerk over de geschiedenis van de polder Arkemheen. (Foto: Museum Nijkerk)

Lezing dr. Wim Hagoort en onbekende films van Tijsseling

NIJKERK - Maandagavond 22 oktober houdt Stichting Oud Nijkerk haar najaarsbijeenkomst. Aansluitend bij de expositie over Nijkerk en de Zuiderzee geeft dr. Wim Hagoort een lezing. Hij is de auteur van het dit jaar verschenen boek over de geschiedenis van de Gelderse zeepolder Arkemheen. Wim Hagoort laat verschillende onderwerpen de revue passeren, zoals de invloed van de zee op het land, de geschiedenis van de dijkbouw en de oorsprong van de naam Nijkerk.
Na de pauze worden onbekende films van meubelfabriek Tijsseling vertoond, uit de collectie van de familie Tijsseling. Het zijn unieke beelden van een bekend bedrijf, waar veel Nijkerkers hebben gewerkt.
Locatie: De Schakel, Oranjelaan 10, aanvang 19.30 uur. Toegang: 5 euro p.p. inclusief koffie, gratis toegang voor Vrienden van Museum Nijkerk.

Meer berichten