Joey's Judoschool (foto) en dansschool Badabounce gaven workshops. (Foto: Harry Koelewijn)
Joey's Judoschool (foto) en dansschool Badabounce gaven workshops. (Foto: Harry Koelewijn)

Feestelijke opening Kinderboekenweek

NIJKERK - Op het Plein is woensdag 3 oktober de Kinderboekenweek geopend. De opening was net als andere jaren georganiseerd door de boekhandels Bruna Nijkerk, Den Hertog, Libris Roodbeen en de Bibliotheken in Nijkerk. Het thema van de landelijke Kinderboekenweek duurt tot en met 13 oktober. Het thema is: 'Vriendschap: Kom erbij!'.
Voor de feestelijke opening waren kinderen van groep 5/6 van basisschool Dalton Corlaer, Het Baken en De Open Kring uitgenodigd. Er werden workshops gegeven door dansschool Badabounce en Joey's Judoschool. Ook liepen de kinderen door de stad voor een etalagespeurtocht over boeken met het thema. Het programma start om 9.00 uur en wordt afgesloten met het nummer 'Kom erbij' van Kinderen voor Kinderen.
De etalagespeurtocht door de binnenstad kan nog door alle kinderen van zeven jaar en ouder gedaan worden tijdens de Kinderboekenweek samen met een volwassene tot en met het einde van de herfstvakantie (27 oktober).
De leerlingen die meededen met de opening schreven een kort verhaal met als thema 'Vriendschap'. De schrijvers van de mooiste verhalen mogen hun verhaal op woensdagmiddag 10 oktober voorlezen in de bibliotheek van Nijkerk. Het kind dat het mooiste verhaal voorleest, krijgt een boekenpakket als prijs. Het voorlezen duurt van 15.00 tot 16.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Meer berichten