CDA Nijkerk-Hoevelaken bezoekt SustVarius

NIJKERK - CDA Nijkerk-Hoevelaken heeft enkele dagen geleden een bezoek gebracht aan de beschermde woongroep SustVarius in Nijkerk. De politici werden ontvangen door Suzanne Steenkamp, oprichtster van de zorginstelling en manager Richard Koelewijn.
Cisca van Drie: ''Mooi om te zien dat vanuit idealen deze instelling is ontstaan". Suzanne en Richard liepen in eerdere banen tegen het besloten karakter en de vele regels aan. Van daaruit ontwikkelde Suzanne een gekwalificeerde leefgroep voor verscheidene mensen met verschillende problematiek, met één gemeenschappelijke noemer: de vraag naar liefdevolle begeleiding op maat.
Pam van de Weijer: "Dat is een werkwijze die het CDA bijzonder aanspreekt. Fantastisch dat wij in Nijkerk hiervan gebruik kunnen maken."
SustVarius is een veilige plek waar regels gemaakt worden om te ondersteunen, niet om mensen binnen kaders te plaatsen. Dit alles binnen het nostalgische pand van Stichting Weeshuis dat ooit werd opgericht om kinderen op te vangen met behoefte aan een 'veilig thuis'.