Deze vrachtwagen van transportbedrijf De Transportbrug uit Nijkerk maakt kans om verkozen te worden tot Mooiste Truck van Nederland.
Deze vrachtwagen van transportbedrijf De Transportbrug uit Nijkerk maakt kans om verkozen te worden tot Mooiste Truck van Nederland.

ZAKENNIEUWS

Veel animo bij Zon op Nijkerk

NIJKERK - Met ruim 1200 panelen op zes daken en met en nog vijf daken in de planning is de organisatie Zon op Nijkerk zeer succesvol. De leden hechten er waarde aan dat de energie niet alleen duurzaam is, maar ook echt uit Nijkerk komt. Van hun eigen panelen op het dak van bedrijvengebouwen en scholen.
De eerste Algemene Leden Vergadering van Zon op Nijkerk trok ruim 60 leden naar de Rabobank, waar een ruimte beschikbaar was gesteld. "In de twee jaar dat we nu bezig zijn zien we een toename in de snelheid waarmee we de daken vol krijgen", aldus bestuurslid René Windhouwer. "Dat men eerst even aan een burgerinitiatief moest wennen bestaande uit vrijwilligers snappen we wel. Maar inmiddels is het vertrouwen daar, hebben we laten zien dat we al veel hebben bereikt en we een betrouwbare partner zijn. Dat zien we in de snelheid waarmee nu de projecten gaan lopen", vervolgt hij.
Het tweede dak van Kuyer Metaal is bijna vol wat de aanmeldingen betreft. Zodra het kan, gaat de installatie gebouwd worden. Geïnteresseerden voor dit dak kunnen zich nog aanmelden.
Meer informatie en inschrijven verloopt via www.zonopnijkerk.nl

Mooiste truck op festival?

NIJKERK - Een vrachtwagen van transportbedrijf De Transportbrug uit Nijkerk maakt kans om op het Truckstar Festival in Assen verkozen te worden tot Mooiste Truck van Nederland.

Op het Truckstar Festival (28 en 29 juli) vindt traditiegetrouw de finale plaats van de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Het Truckstar Festival is het grootste transportevenement in Europa. Het TT Circuit van Assen staat een weekend vol met ruim 2.200 vrachtwagens.
De 24 finalisten voor de verkiezing zijn gekozen door de lezers van het organiserende magazine Truckstar. De trucks zijn verdeeld over acht categorieën, zoals gekoeld vervoer, speciale voertuigen en tanktransport. In elke categorie kozen de lezers drie trucks. De 24 vrachtwagens krijgen een prominente plek op het festivalterrein. Alle auto's zijn werkauto's waar dagelijks mee gereden wordt, showtrucks zijn uitgesloten van deelname. Een vakjury bepaalt tijdens het festival welke truck de mooiste wordt. Op zondagmiddag wordt dat bekendgemaakt voor de volgepakte hoofdtribune.
De auto van transportbedrijf De Transportbrug neemt deel in de categorie Tanktransport. De wagen maakt dus kans op de eerste plek in die categorie en op de algehele overwinning.