Gym Extra.
Gym Extra. (Foto: Hellas Hoevelaken)

Iedereen geniet van demonstratie aangepast sporten

Gymnastiek- en Dansvereniging Hellas Hoevelaken hield woensdag 27 juni een demonstratieavond waarbij de leden van het aangepaste sporten (Gym Extra en G-Gym) hun prestaties mochten laten zien aan ouders, grootouders, familie, vrienden en andere belangstellenden.
In beide groepen werd er gestart met een dans die al weken was ingestudeerd. Tijdens het instuderen ging er nog wel eens iets mis, maar met een zaal vol supporters werd het een spetterend en swingend optreden.
Na het dansen werd er gewerkt aan en op diverse toestellen. Er werd gezwaaid in de touwen, een schuine mat werd gebruikt voor vormen van rollen, er werd geklommen op een klim- en klauterbaan, er werd gesprongen en natuurlijk werd er veel aandacht besteed aan evenwichtsoefeningen op verschillende toestellen. Op al deze toestellen lieten de kinderen, vol trots aan alle belangstellenden, de verschillende vormen van bewegen zien, ieder op zijn of haar eigen niveau.
Omdat er door de gymnasten het hele jaar door hard is gewerkt en zijn grote sprongen hebben gemaakt werden zij allen beloond met een gouden medaille en mochten alle kinderen op het hoogste podium staan. Bovendien kregen alle gymnasten een diploma voor het goed uitvoeren van alle onderdelen.