Wilbert Berendsen. (Foto: Nijkerkse Klokkenspel Vereniging)
Wilbert Berendsen. (Foto: Nijkerkse Klokkenspel Vereniging) (Foto: )

Stadsorganist geeft tweede beiaardconcert

NIJKERK - Gastbeiaardier Wilbert Berendsen verzorgt donderdag 5 juli het tweede concert van de jaarlijkse serie zomeravond-beiaarconcerten op het klokkenspel van de Grote Kerk. Berendse is te horen van 20.00 tot 21.00 uur.
Wilbert Berendsen heeft hij eerst een orgelstudie gedaan en is inmiddels tot stadsorganist van Doesburg benoemd. Daarnaast studeerde hij ook kerkmuziek en volgde hij een applicatie-opleiding koordirectie voor vakmusici. Hij is inmiddels dirigent van twee Doesburgse koren en geeft orgelles. Het programma van Berendsen is geformeerd rond twee werken van Mozart, waaronder variaties uit de pianosonate in A, KV 331. Vóór Mozart komen we Bach, Krebs en Lasceux tegen en erna eerst een improvisatie en tot besluit 'Four Flourishes' van de Vlaamse beiaardcomponist Geert d'Hollander. Het hele programma staat op: www.nijkv.nl.
Dit concert is rustig en droog te beluisteren op de luisterplaats van de organiserende Nijkerkse Klokkenspel Vereniging. Die bevindt zich achter het Tabakhuis aan de Nieuwstraat 9. Dit concert wordt financieel mogelijk gemaakt door Erik van Dunschoten Elektrotechniek.

Meer berichten