Muziekvereniging Concordia repeteert onder leiding van  Thomas Eveleens. (Foto: Yvonne Krol)
Muziekvereniging Concordia repeteert onder leiding van Thomas Eveleens. (Foto: Yvonne Krol) (Foto: )

Zomerconcerten NSFC en Concordia

Tijdens de zomerconcerten treedt het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps (NSFC) regelmatig op met een andere muziekvereniging. Deze keer is dat met Concordia uit Nijkerkerveen die dit jaar haar 70-jarig jubileum viert. Gezamenlijk verzorgen deze muziekverenigingen twee klinkende optredens.

NIJKERK/NIJKERKERVEEN - Basblazer Mathias van Veen is lid van beide verenigingen. Op dinsdagavond repeteert hij bij NSFC en op woensdagavond bij Concordia. "Muziek maken is heerlijk", zegt hij. "Op vrijdag 6 juli spelen we van 20.15 tot 21.15 uur op het Plein in Nijkerk. We zien 't al helemaal voor ons; we trakteren de mensen op de terrassen van de horecagelegenheden op gezellige en herkenbare Hollandse muziek. We hopen dat er veel publiek komt kijken en luisteren. Van beide verenigingen is het fanfareorkest aanwezig. Van NSFC treden ook de slagwerkgroepen Afslag Nijkerk (volwassenen) en Kabaal (jeugd) op."

Op woensdag 11 juli geven beide muziekverenigingen een tweede zomerconcert op het terrein van dorpshuis Concordia aan de Van Rootselaarstraat 7 in Nijkerkerveen. Van Veen: ''We starten om 19.30 uur. Op die avond spelen beide fanfareorkesten en van Concordia treedt ook de malletband op. De leden van deze band spelen op melodische instrumenten als xylofoons, vibrafoons, marimba's, marching bells en verschillende soorten trommels. Na afloop van het concert kunnen bezoekers een drankje nuttigen. We hopen dat het publiek zo enthousiast is over het optreden dat ze lid willen worden.''

Concordia zit te springen om nieuwe leden. Met meer muzikanten kan er ook vaker opgetreden worden. Van Veen: ''Proefdraaien is bij ons mogelijk; dan kan je zien hoe het er bij ons aan toe gaat. Gezelligheid en saamhorigheid zijn troef bij Concordia, maar er wordt ook serieus gerepeteerd.''

Belangstellenden die nog nooit op muziekles zijn geweest, kunnen bij Consordia een opleiding volgen. Ze kunnen verschillende instrumenten uitproberen zodat ze kunnen zien welk instrument het beste bij hen past. Ze krijgen de instrumenten in bruikleen van de vereniging. De eerste twee maanden zijn het lidmaatschap en de lessen gratis. Hou je van dansen en twirlen, dan kan je meedoen met onze minirettes en majorettes. We oefenen gescheiden, maar we treden gezamenlijk op. Ik zou zeggen: welkom allemaal, ook als je niet in Nijkerkerveen woont."

Het NSFC fanfarekorps wordt gedirigeerd door Cor Pronk, terwijl het Concordia-korps wordt geleid door Thomas Eveleens. Beide korpsen hebben de muziekstukken ingestudeerd die straks ten gehore worden gebracht, maar iedere dirigent interpreteert de speelwijze op zijn eigen manier. Daarom wordt in de laatste dagen voor de optredens gezamenlijk gerepeteerd. Het swingt de pan uit. Informatie over de verengingen is te vinden op:

www.concordia-nijkerkerveen.nl en www.nsfc.nl

(tekst: Yvonne Krol)

Meer berichten