Arie in de zijspan.
Arie in de zijspan. (Foto: Margreet van Renselaar)

Meester Arie Hoogvliet jubilaris op Oranje-Nassauschool

NIJKERK - Vorige week woensdag vierde meester Arie zijn 40-jarig jubileum op de Oranje-Nassauschool. Hoewel Arie Hoogvliet op 1 november 2017 al 40 jaar op school was, kon het feest toen helaas niet doorgaan vanwege ziekte. Inmiddels is hij zover hersteld dat er een feestje gevierd kon worden. Hij werd op gehaald in een motor met zijspan en door de hele school feestelijk onthaald. Samen met zijn vrouw en zijn groep 6 ging hij een ochtend naar Superfun.

Al 40 jaar staat meester Arie met veel plezier voor de klas. Op 1 november 1977 trad hij in dienst van de Oranje Nassauschool aan de Callenbachstraat. Op een vrijdag afgezwaaid uit militaire dienst, 's maandags al voor de klas. Zijn eerste klas was klas 4 (huidige groep 6) met 26 kinderen en hij had zeven collega’s (alleen de ‘lagere school’ gerekend). Ook nu geeft meester Arie les aan groep 6, heeft ‘slechts’ 23 kinderen en maar liefst 36 collega’s. In de loop der jaren heeft hij les gegeven aan groep 3 t/m 8 waarbij zijn voorkeur uitgaat naar de bovenbouw. Zijn lievelingsvak is geschiedenis en het liefst verpakt hij geschiedenisfeiten in een mooi verhaal (waarmee hij in de hele school goed bekend staat) en legt daarmee de relatie tussen het heden en het verleden. Ook taal is meester Arie’s passie. Bij feesten en partijen van de school schrijft hij de leukste liedjes vol (on)dubbelzinnigheden.
Als hij ’t allemaal nog eens over mocht doen, zou Arie Hoogvliet toch écht weer meester worden. Kennis overbrengen vindt hij het mooiste wat er is in het vak. Natuurlijk is lesgeven niet het enige wat een leerkracht tegenwoordig doet. Het is geen baan van 8 tot 4. Hij schenkt ook graag aandacht aan zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Doet graag klusjes in en om het huis, sport, wandelt, fietst en trekt er graag op uit met de caravan.

Tegen de volgende lichting PABO-studenten zou Arie zeggen: “Verlies de hoofdzaken niet uit het oog door de grote hoeveelheid bijzaken”. Het leukste wat meester Arie meegemaakt heeft is het spookverhaal tijdens kamp. Het spookverhaal was zó spannend dat een leerling bedremmeld vroeg of ze in het kampgebouw even naar boven mocht om een droge broek aan te trekken. Meester Arie geniet nog altijd van het ‘voor de klas staan’ en hoopt nog een mooie tijd te beleven tot aan zijn pensioen.

Meer berichten