Foto: ARJEN GERRITSMA

Vaders en zoons genieten van Kidztour

NIJKERK - Afgelopen zaterdagmiddag was het druk op het voorplein bij Moeke, voor de Kidztour 2018. Acht jongens met vader en opa waren werden rond 13.30 uur uitgezwaaid door een wielrengroep van VOEK onder leiding van Fons Stortelder.
Rein Ronda: ''De jongens werden met de bus van Henk Ridder van Ridder Profile Tweewielers naar de Garderense heuvels gebracht, waar ze alvast wat konden konden oefenen onder begeleiding van Henk Ridder. Ondertussen waren de vaders met hun MTB op weg van Nijkerk naar Garderen via singletracks. Er werd rekening gehouden met de niveauverschillen van de rijders door de twee begeleiders van VOEK. Ruud van der Veen en Rein Ronda. Het weerzien op de heuvels was leuk en de kinderen lieten zien hoe zij geleerd hadden over boomstammen te fietsen.
''De gezamenlijke tocht naar Nijkerk ging via mooie bospaadjes bij Koudhoorn en Boeschoten en de daarachter gelegen korte klimmetjes naar de heuvels (Twaalf Apostelen) van Voorthuizen. Na ook die beklommen te hebben werd en via single tracks vlakbij Appel weer op weg naar Nijkerk. Tussendoor werd er regelmatig even gestopt.
''Rond 17.00 uur kwam de groep weer aan bij Moeke om na te praten en te genieten van een welverdiende verfrissing en bitterballen.''

Meer berichten