Foto: Hans van Oosterhoudt

Nijkerkerbrug gesloten van donderdagavond tot dinsdagochtend

NIJKERK - Rijkswaterstaat versterkt met Combinatie NU (Mourik en BESIX) de Nijkerkerbrug. Vanaf donderdag 7 juni 19.00 uur tot dinsdag 12 juni 06.00 uur is de brug daarom gesloten voor al het verkeer. Tijdens de afsluiting wordt het brugdeel boven de Slingerweg vervangen. Ook worden de laatste voegen in het wegdek vernieuwd. Voor fietsers, bromfietsers en voetgangers vaart er een veerpont. Het overige verkeer moet omrijden via de N302 (Harderwijk) of via de A27 (Stichtse Brug).
Het brugdeel boven de Slingerweg is onder meer beschadigd door aanrijdingen. Tijdens de afsluiting wordt dit brugdeel daarom vervangen. Als het werk volgens planning verloopt is de brug dinsdag 12 juni om 06.00 uur weer open voor verkeer.
Tijdens de afsluiting van de brug geldt er voor gemotoriseerd verkeer een omleidingsroute over de N302 (Harderwijk) of over de A27 (Stichtse Brug). Voor fietsers, bromfietsers en voetgangers vaart er vanaf donderdag 7 juni 19.00 uur een veerpont vanaf de Slingerweg naar de haven Zuidwal in Nijkerk. Verkeersborden geven de opstapplaatsen aan. De veerpont vaart vanaf van 06.00 tot 21.00 uur.

Meer berichten