Orkest en malletband
Orkest en malletband (Foto: Concordia)

Geslaagde play-in en pleinconcert Concordia

HOEVELAKEN - In Dorpshuis De Stuw verzamelden zich zaterdag 2 juni muzikanten, slagwerkers en majorettes uit de regio om deel te nemen aan de play-ins en workshop van muziekvereniging Concordia uit Nijkerkerveen. Deze waren door de jubileumcommissie van Concordia georganiseerd als extra evenement in het kader van het 70-jarig bestaan van de muziekvereniging.

Voor Concordia was het de eerste keer dat er een play-in en een workshop gehouden werden. Voor de jubileumcommissie, die al enkele maanden met de voorbereidingen is bezig geweest, was het dus een extra spannende dag. De play-ins waren bedoeld voor blazers en slagwerkers, en de workshop voor majorettes. Een niet veel voorkomende combinatie, maar hier was voor gekozen om er een leuk jubileumevenement van te maken waar zowel fanfare, malletband en majorettes aan mee konden doen. Het aantal aanmeldingen voor de majorettes en de malletband was wat beperkt, voor het orkest was er met meer dan 20 aanmeldingen veel belangstelling zodat er met een fors orkest gemusiceerd kon worden.
Na een korte kennismaking werden de instrumenten gestemd en de eerste nummers ingezet. De hele dag was er dan ook regelmatig muziek te horen vanuit De Stuw. Onder leiding van dirigent Thomas Eveleens en instructeur Bert Bakker werd er hard gewerkt om een aantal pittige nummers onder de knie te krijgen. Ook de majorettes o.l.v. instructrice Alma Prins-Schurink kwamen enkele malen naar buiten om daar hun optreden voor die middag voor te bereiden.
De dag werd afgesloten met een concertje op De Brink, waar belangstellenden konden zien en horen wat er die dag allemaal ingestudeerd was. Gezien de positieve reacties van publiek en deelnemers kan de jubileumcommissie van Concordia, en zeker ook de deelnemers zelf, terugkijken op een geslaagde dag.

Meer berichten