Tommy van Doorn.(Foto: familie Van Doorn)
Tommy van Doorn.(Foto: familie Van Doorn)

Meideun op klokken met vooral klassieke muziek

Tommy van Doorn bespeelt dinsdag 22 mei van 19.00 tot 20.00 uur de beiaard van de Grote Kerk in de jaarlijkse serie Meideunen.

NIJKERK - De namen op het programma van beiaardier Tommy van Doorn geven het al aan: Schumann, Fischer, Couperin en Van Beethoven: klassiek. Wel met een staartje 'Vlaamse Romantiek': originele Vlaamse beiaardwerken uit de eerste helft van de vorige eeuw. Het klassieke deel bestaat uit bewerkingen van composities voor klavecimber en piano. En daar zit zowaar ook nog een meideuntje in: 'Fruhlingsgesang' van Schumann. De beiaardwerken zijn gecomponeerd door Staf Nees en Jef Rottiers. Zij sluiten het programma af.
Van Doorn (1990) begon op zijn zevende met pianolessen en vanaf zijn zeventiende met orgellessen. Na het gymnasium studeerde vanaf 2009 orgel met als bijvak piano aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Daarnaast verdiepte hij zich in het bespelen van het Franse drukwindharmonium. Hij slaagde in 2014 cum laude voor zijn pianostudie en ging toen over op de musicologiestudie aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2016 studeert Van Doorn beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. In 2012 is hij benoemd tot organist van de indrukwekkende Sint-Petrusbasiliek in Boxte en inmiddels ook benoemd is als beiaardier. Het concert is droog te beluisteren op de luisterplaats van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging, Nieuwstraat 9.

Meer berichten