Column Theo Zuurman: 'Van Slag' (slot)

Dit is de tiende column met als onderwerp 'zwembad De Slag'. De eerste dateert van 20 september. Wat mij betreft is dit ook de laatste, want we kunnen er niet meer omheen; het doek valt definitief en de slopers staan klaar. Het zwembad gaat binnenkort dicht en dat na bijna 37 jaar. Ik kan me de opening nog goed herinneren. Ik heb toen met een waterpolowedstrijd meegedaan. Zou maar zo kunnen dat Historisch Hoeflake er een fototentoonstelling over gaat samenstellen.
Ik heb alle 'Van Slag'-columns nog eens doorgelezen en naast het vele cijferwerk valt mij op dat er diverse suggesties zijn geopperd waar uiteindelijk niets mee gedaan is. Ik loop ze nog even met u door. Nr.1: een multifunctioneel sportcentrum De Slag 2.0. Nr.2: tijdelijke woningen, zoals in de wijk Spoorkamp te Nijkerk. Nr.3: Huis voor Hoevelaken. Nr.4: een kerk. Nr.5: indoor skeeler/rolschaatspiste. Nr.6: outdoor sportcentrum met buitensportactiviteiten. Nr.7: sporthal Ridderspoor slopen en daar huizen bouwen en met de opbrengst Sportcomplex De Slag uitbreiden en versterken.
Die Hoevelakers zijn wel creatief, moet ik zeggen.
Maar toch heeft het Nijkerkse college van B en W anders besloten. Ik citeer uit het besluit: 'Opdrachtverlening sloop zwembaden en tijdelijke huisvesting basisonderwijs Hoevelaken' van 17 april 2018: 'De afgelopen jaren zijn diverse locaties onderzocht in Hoevelaken als locatie voor de tijdelijke huisvesting. Deze zoektocht heeft uiteindelijk tot één mogelijke locatie geleid, te weten het terrein van zwembad De Slag. Als het zwembad gesloopt is, biedt dit voldoende ruimte om een tijdelijke school te plaatsen… alle scholen in Hoevelaken staan positief tegenover deze locatie…Uitgaand van het bovenstaande, moet zwembad De Slag gesloopt worden…Indien in juni gestart kan worden met de sloop, kunnen in de zomer de bouwkundige aanpassingen bij De Slag gerealiseerd worden. Alleen dan is het terrein tijdig beschikbaar… Het initiatief van Stichting De Nieuwe Slag (zwembad handhaven, en woningbouw realiseren TZ) is niet haalbaar.'
De sluitingsceremonie kan opgestart worden. Ben benieuwd wie de deur dicht doet. Suggesties?

redactie: redactie.nnu@persgroep.nl. (Foto: Fabian Boot)

Meer berichten