Nijkerk en Hoevelaken krijgen Repairclubs

HOEVELAKEN/NIJKERK - Wethouder Marly Klein opent zaterdag 19 mei om 14.00 uur een zogeheten Repairclub in dorpshuis De Stuw. Een Repairclub is een maandelijkse bijeenkomst waar vrijwilligers proberen defecte apparaten te repareren. "Verrassend vaak zijn defecten eenvoudig te repareren, en dat is zoveel beter dan klakkeloos vervangen of achteloos weggooien", aldus voorzitter Patrick Burgers.
Tijdens de bijeenkomst komt een gast met het defecte apparaat binnen en meldt zich bij de gastheer/vrouw die een reparatiebon uitschrijft en een reparateur toewijst. Burgers: ''Als die vrijkomt neemt de gast plaats aan tafel van die reparateur, waarna het proces van diagnose en hopelijk reparatie, door de gast zijn te volgen. Uit ervaring weet ik dat gasten het spannend en leerzaam vinden om te mogen kijken en zelfs te mogen assisteren. Bewust proberen om te hergebruiken is voor velen een belangrijke stap in duurzaam denken" . Omdat de tijd en expertise beperkt is op de bijeenkomst, wordt gestreefd om de herstelcyclus binnen een uur te voltooien.
De Repairclub is een particulier initiatief daarom wordt een kleine bijdrage per ingebracht apparaat gevraagd en na afloop wordt vriendelijk gevraagd een bijdrage te leveren in de fooienpot. Ook worden middenstanders en bedrijven aangemoedigd om binnenkort een bijdrage te leveren in de kosten laat, Burgers weten.
De Repairclub bestaat geheel uit vrijwilligers. Momenteel zijn dat vier reparateurs, een voorzitter, een penningmeester en straks ook een gastvrouw/coödinator. Beginnende reparateurs en medewerkers worden uitgenodigd om één keer per maand mee te helpen. Stuur een mail naar repairclub@xs4all.nl, of kijk op Facebook bij Repairclub Hoevelaken en Nijkerk.
Op 1 september begint ook in Nijkerk een Repairclub; iedere zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Nijkerk.

Meer berichten