Dansdocente Johanna Wilmans verheugt zich op de 'Hellas  'Battle'van komende zaterdag in De Stuw. (Foto: Yvonne Krol)
Dansdocente Johanna Wilmans verheugt zich op de 'Hellas 'Battle'van komende zaterdag in De Stuw. (Foto: Yvonne Krol)

'Battle' voor leden Hellas Hoevelaken

Dansers en turners van Gymnastiek- en Dansvereniging Hellas Hoevelaken vertonen zaterdag 14 april in dorpshuis De Stuw tijdens een heuse 'battle' hun kunsten aan een vak- én publieksjury. Dansdocente Johanna Wilmans (24) vertelt er graag meer over.

HOEVELAKEN - "Aan onze 'battle' doen kinderen en jongeren in de leeftijd van vier tot en met 16-plus mee. Zij worden ingedeeld in dans- en turngroepen op recreatief- en selectieniveau. Met een zelfgemaakte choreografie en turnoefeningen strijden ze om de prijzen. De kleintjes krijgen tijdens de 'battle' één minuut per optreden, de oudere deelnemers anderhalve minuut. Ik hoop dat hier weer veel publiek op afkomt!"
De thuisbasis van Hellas is Sporthal Ridderspoor. De vereniging heeft een breed lesaanbod. Naast turnen en verschillende dansvormen als jazz, streetdance en moderne dans worden gymlessen gegeven aan peuters, kleuters en ouder-en-kind. Kinderen met een verstandelijke beperking of een motorische achterstand kunnen er aangepast sporten. In de gymlessen staat plezier voorop. De vereniging heeft zo'n 300 leden, verdeeld over ruim 25 groepen.
Hellas neemt jaarlijks deel aan Dance2Demo. Dat wordt georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Verenigingen uit het hele land treden dan in verschillende steden op. De leukste, origineelste en beste groepen worden uitgenodigd voor de Landelijke Dance2Demo. Zij mogen hun dansnummers nog een keer laten zien, maar dan op een podium van een schouwburg. "Wij zijn heel vernieuwend bezig en hebben al verschillende prijzen gewonnen", zegt Johanna. "We treden regelmatig op en gebruiken bij onze shows decorstukken en speciale kleding. Op 8 juli geven we om 15.00 uur een voorstelling in het Schaffelaartheater in Barneveld. In september starten we voor de leden van de selectie met oefeningen puur op techniek." De vereniging timmert ook aan de weg met Danzall-workshops voor amateurdansers en dansdocenten. Hiervoor nodigt Hellas topdocenten en professionals uit.

De Hellas Battle vindt plaats op 14 april in dorpshuis De Stuw aan De Brink. De zaal is open vanaf 17.30 uur. Het officiële programma begint om 18.00 uur en de toegangsprijs is 3 euro.
Meer informatie is te vinden op www.hellashoevelaken.nl.

(tekst en foto: Yvonne Krol)

Meer berichten