Drie keer uitverkochte zaal voor 4 Kids Theater

HOEVELAKEN - Voor een uitverkocht huis speelde het 4Kids Theater uit Hoevelaken afgelopen drie keer voor een uitverkochte zaal in dorpshuis De Stuw 'Het betoverde land achter de kleerkast' Donderdag hadden leerlingen van de Koningin Emmaschool uit Amersfoort al genoten van de voorstelling. Het is al het elfde jaar dat 4Kids een toneelstuk heeft gerepeteerd en nog steeds onder de leiding van regisseuse Els Groosjohan die zichtbaar trots was op haar jeugdige acteurs en actrices.

Vier kinderen, Peter, Edmund, Susan en Lucy, logeren in een oud huis. Ze gaan op onderzoek uit en vinden in een lege kamer een oude kleerkast. Als Lucy zich in de kast verstopt komt ze via de achterkant ineens in een vreemd land. Daar ontmoet ze een heel apart wezen, dat haar over het land Narnia vertelt. Als ze weer in het huis terug is, geloven haar broers en zus haar natuurlijk niet, maar als ze later met zijn vieren toch in Narnia zijn, ontmoeten ze allerlei merkwaardige figuren en beleven ze vreemde en spannende avonturen.
Het stuk, dat gepaard ging met live muziek kenmerkte zich niet alleen door het prachtige decor en mooie kostuums, maar ook door de enthousiaste manier waarop gespeeld werd. De toeschouwers vonden het prachtig en beloonden de groep met een ovationeel applaus.

De Stichting 4kids is opgericht op 3 augustus 2007 door John van de Bunt, Mike Kuyt en wijlen Judith Goossens. De stichting heeft als doel 'het realiseren van kindertheatervoorstellingen in en om Hoevelaken voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar'. Door het realiseren van deze voorstellingen wordt ernaar gestreefd kinderen kennis te laten maken met toneel om zodoende de culturele ontwikkeling van kinderen (verder) te stimuleren. 4Kids Theater is een stichting zonder winstoogmerk. Haar doel is om per jaar vier theatervoorstellingen te verzorgen, waarvan één voor een ZMLK-school. De spelers zijn afkomstig uit (de buurt van) Hoevelaken.

(Tekst en foto's: Gerrit Steen)

Meer berichten