Politie arresteert motorrijder na lange achtervolging

NIJKERK - Agenten hebben zondagmiddag 8 april kort na twee uur een motorrijder gearresteerd op de Van Oldenbarneveltstraat na een lange achtervolging.
De achtervolging werd op de A30 bij Barneveld ingezet toen de politie de man staande wilde houden in verband met een omgebogen kentekenplaat. De motorrijder sloeg echter op de vlucht, waarna een lange achtervolging plaatsvond die over verharde en onverharde wegen ging en door woonbuurten en langs speeltuinen. Dit leverde volgens de politie gevaarlijke situaties.
Zo'n vijftien politievoertuigen en een politiehelikopter waren betrokken bij de achtervolging. Rond de Van Oldenbarneveltstraat raakten de politie de kwijt. De vluchter bleek de motor in de garage bij zijn huis in die straat te hebben geparkeerd. Daarop werd de verdachte gearresteerd.
De motorrijder had volgens de politie een GoPro-camera op zijn helm gemonteerd. De politie heeft zijn motor en de camera in beslag genomen. Dat laatste om te bekijken of de man beelden ook heeft gemaakt. De kentekenplaat van de motor zou de man tijdens de achtervolging ergens hebben weggegooid. (Foto: AS Media)

Meer berichten