Foto: Shutterstock

Participatie- en Banenbeurs in De Schakel

NIJKERK - Het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, UWV, WerkgeverServicePunt (WSP) en de gemeente slaan de handen ineen om met elkaar tijdens de Participatie- en Banenbeurs op dinsdag 10 april van 13.30 tot 17.00 uur in De Schakel, Oranjelaan 10.
Er zijn diverse organisaties en bedrijven aanwezig op deze beurs om mensen verder te helpen. Bijvoorbeeld Amaris, een thuiszorgorganisatie, die tijdelijk verblijf en woningen met zorg in de regio Gooi & Vechtstreek en Eemland aanbiedt. Alike van Leeuwen van Amaris, is enthousiast: "Op de beurs kunnen alle werkzoekenden uit de regio op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met bijvoorbeeld Amaris. Wij zijn altijd op zoek naar betrokken medewerkers".
Verder kunnen belangstellenden deelnemen aan bijvoorbeeld gratis workshop. Zoals een cv-check en advies over je presentatie bij een sollicitatie. Vraag en aanbod komen op dinsdag 10 april samen. Zo kan het het bedrijfsleven op een eenvoudige manier in contact komen met gemotiveerde mensen. En mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan of dagbesteding, kunnen hier de eerste contacten leggen.
Er zullen bijvoorbeeld organisaties aanwezig zijn die vrijwilligerswerk bieden of arbeidsmatige dagactiviteiten maar ook bedrijven die mensen zoeken en uitzendbureaus. Er zal er een wand worden gevuld met actuele lokale vacatures uit Nijkerk en directe omgeving. Verder worden er gratis workshops gegeven en zijn er loopbaan- en studieadviseurs aanwezig voor een adviesgesprek. Ook is een cv- check zo gedaan en zelfs voor advies over een perfecte presentatie en een fit test zijn mensen beschikbaar.
Voor wie werk of personeel zoekt kan een speeddate heel handig zijn. Elk half uur zal een spreekstalmeester matches maken tussen bedrijven/ organisaties en mensen die op zoek zijn naar een netwerkcontact, een stage of (vrijwilligers) werk. Zij gaan vervolgens kort met elkaar in gesprek.

Meer berichten