Koor Voice Company.
Koor Voice Company. (Foto: V.C.)

Koor Voice Company brengt werk 'The Armed Man' in Kruiskerk

NIJKERK - Koor Voice Company geeft zaterdag 17 maart vanaf 16.00 uur een concert in de Kruiskerk aan de Venestraat 44. Uitgevoerd wordt het werk 'The Armed Man' van de componist Karl Jenkins. Aan dit concert werken tevens mee de Nijkerkse sopraan Angelique van Leijenhorst, zangeres Baidar Albasri, cellist Obada Zanadina, de trompettisten Rianne Schoemaker en Mechthild Drop en Laura Trompetter van het Lip Stick Percussion Duo. Alles onder leiding van Robert Bakker, die tevens piano en blokfluit zal spelen. Verder zijn de koorsolisten Charlotte Broekman, José Kraaij, Olaf Wijnants en Ronald Mijnders te beluisteren.
In de tijd richting Pasen gaan veel mensen naar de Mattheus of Johannes Passion van Bach. De centrale boodschap van deze werken is samen te vatten met het woord 'onrecht'. Precies die boodschap vertelt 'The Armed Man' ook. Het werk is fel gekant tegen oorlog (= onrecht) en pleit voor duurzame vrede. Het lijdensverhaal vertelt uitgebreid over het (onrechtmatig) ontnomen worden van de vrijheid. Naar aanleiding van de Kosovo-oorlog schreef Jenkins dit stuk, dat in het jaar 2000 in première ging in de Londense Royal Albert Hall. De compositie bestaat uit dertien delen en is een ontmoeting met uit diverse culturen. De ondertitel van het stuk is 'Mis voor de Vrede'.
Een toegangskaart is in de voorverkoop verkrijgbaar via: www.hetvoicecompanykoor.nl/concerten en bij boekhandels Roodbeen, Bruna en Den Hertog in Nijkerk voor 17,50 euro. 's Avonds aan de zaal (indien niet uitverkocht) kost een kaart 20 euro.

Wijngaard 17 8212 CB Lelystad Tel.: 0320 – 244 202

Meer berichten
Shopbox