Enthousiasme bij groep acht van de Emmaschool over het boekje. (Foto: Gerrit Steen)
Enthousiasme bij groep acht van de Emmaschool over het boekje. (Foto: Gerrit Steen)

Boekje bundelt voor kinderen lokale aanbod sport en cultuur

Groep acht van de Emmaschool heeft het eerste boekwerk gekregen van Sjors Sportief en Sjors Creatief, een sport- en cultuur stimuleringsproject om kinderen kennis te laten maken met sport- en cultuuraanbieders in Nijkerk. De voorpagina is gemaakt door de leerlingen Jodie, Mara en Bernice.

NIJKERK - Wethouder Marly Klein: "Sporten is niet alleen gezond, maar vooral ook erg leuk! Zelf heb ik jaren getennist en daar van genoten. Maar jullie vinden misschien wel een andere sport heel leuk. Of je weet het nog niet zo goed, maar wil wel eens iets proberen. Want…van proberen kun je leren en je merkt dan in elk geval of de sport die je uitprobeert iets is voor jou. Maar wist je dat 'cultuur' ook heel leuk is? Cultuur is 'creatief zijn' op een andere manier: door bijvoorbeeld te tekenen, te koken, muziek te maken of toneel te spelen. Uit eigen ervaring weet ik dat Nijkerk ook daarin veel te bieden heeft".

Sjors Sportief en Sjors Creatief is een project om kinderen kennis te laten maken met verschillende sport en cultuur aanbieders in de eigen gemeente. Elke sport- en cultuurvereniging heeft de mogelijkheid gehad zich aan te melden waarna alles is gebundeld in een Sjors boekje. In het boekwerk staan allerlei leuke clinics/trainingen waar kinderen zich voor kunnen inschrijven. Er hebben zich 41 lokale aanbieders aangemeld.

Nijkerk Sportief en Gezond zorgde voor de introductie van Sjors Sportief en Creatief et als doelstelling zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen aan sport- en cultuur activiteiten. Kinderen kunnen zich inschrijvennog het hele schooljaar voor hun favoriete sport of creatieve activiteit. Inschrijven is wel altijd verplicht via de Sjors Sportief App of de website van Sjors: www.sjorssportief.nl of www.sjorscreatief.nl. Kinderen kunnen zich zo vaak inschrijven als ze willen.

In het boekje is er ook aandacht voor kinderen met een beperking. Ron Vermeij, Werkzaam bij Nijkerk Sportief en Gezond: "Binnen de gemeente is er een groep kinderen die aangepast zou kunnen sporten maar hier nog geen kansen voor heeft gezien of gehad. Bij voetbalvereniging NSC is er onlangs gestart met een groep kinderen die aangepast kunnen sporten. Maar we hopen dat er meerdere verenigingen zullen volgen. Er is een groep kinderen die momenteel alleen bij de Sportkanjerclub sport. Hier willen we verandering in aanbrengen."

Meer berichten
Shopbox