Column Theo Zuurman: 'Vrouwendebat'

Op woensdagavond 21 februari gingen kieslijstvrouwen van de Nijkerkse partijen met elkaar in debat. Als locatie was De Klepperman in Hoevelaken gekozen en het debat zou via OmroepN rechtstreeks te volgen zijn.
Nu is het natuurlijk vragen om moeilijkheden om een VROUWENdebat in De KlepperMAN te organiseren, daar staat natuurlijk een man te klepperen zodat er geen verbinding gemaakt kan worden. De Gillende KeukenMEID zou een betere keuze geweest zijn, kunnen de dames elkaar om de oren slaan met koekenpannen en pannenkoeken. Maar Nijkerk.Nieuws.nl bood uitkomst en zette het volledige debat van ruim 1,5 uur op hun YouTube kanaal, dus in alle rust kon ik achteraf het debat bekijken.
Helaas waren Jolanda Nijeboer-van Dijk (VVD) en Marina Lanting (CU-SGP) op het laatste moment door persoonlijke omstandigheden verhinderd. Ik had ze graag in de politieke arena gezien, maar ja, dat is overmacht. Zorg, veiligheid en vertrouwen in de politiek stonden met name op de agenda. Eerlijk gezegd miste ik het echte vuurwerk in de debatten die juist bedoeld zijn om zo overtuigend mogelijk een stelling aan te vallen of te verdedigen. In het algemeen waren de dames het best wel met elkaar eens. Nu liggen de politieke standpunten redelijk dicht bij elkaar en zijn hot issues als de zondagsopening en het zwembad een gepasseerd station. Het Nijkerkse politieke landschap kent geen extremen.
Positieve uitzondering in de debatarena was Patricia van Loozen. Ze had een brandweerrode jurk uitgekozen in plaats van de paars/blauwe huiskleuren van haar Lokale Partij. De felrode lippenstift onderstreepte dat ze het vuurtje wel wilde opporren. Het zal ongetwijfeld te maken met haar opvoeding en achtergrond als docent mbo, management en communicatie. ''Ik kan sterk overtuigend zijn van iets en zal anderen daarin ook proberen mee te nemen'', zei ze in december tegen BusinessInNijkerk. Hoewel er geen prijzen uitgedeeld werden is ze voor mij toch wel de winnende vrouw. Proficiat Powervrouw Patricia!

reacties: redactie.nnu@persgroep.nl


(Foto: Fabian Boot)

Meer berichten
Shopbox