Rabbijn Chaim Eisen.
Rabbijn Chaim Eisen.

Israëlcursus met rabbijn Chaim Eisen en ds. Oscar Lohuis in Nijkerk

NIJKERK - In het Israëlcentrum aan de Henri Nouwenstraat 34 wordt woensdag 7 maart de derde Israëlcursus van het voorjaar aangeboden met rabbijn Chaim Eisen en ds. Oscar Lohuis. Kosten zijn 12,50 euro, inclusief soep, koffie en thee inclusief (wel zelf boterham meenemen). Aanvang 17.00 uur; zaal open vanaf 16.00 uur.. Aanmelden via: bijeenkomst@cvi.nl of 033-2458824. Meer informatie: cvi.nl/israelcursus.
17.00 uur: rabbijn Chaim Eisen met 'Verlossing in Joods perspectief'.
Deze cursusdag valt tussen Poeriem en Pesach. Beide feesten vieren de verlossing van Israël uit de hand van een vijand. De staat Israël, die dit jaar 70 jaar bestaat, wordt in het synagogale gebed 'het ontluikende begin van onze verlossing' genoemd. Wat is verlossing in Joods perspectief? Daarover spreekt rabbijn Chaim Eisen uit Jeruzalem tijdens de Israëlcursus.
19.30 uur: ds. O. Lohuis: 'Waarom christenen iets met Israël hebben'.
Ds. Oscar Lohuis spreekt namens Christenen voor Israël in heel Nederland over 'Gods plan met Israël'. Omdat het voor veel christenen niet vanzelfsprekend is om 'iets' met Israël te hebben, zet hij tijdens de Israëlcursus een aantal redenen op een rijtje waarom dat volgens hem wel zou moeten zijn.

Meer berichten
Shopbox