Prachtig concert in De Fontein

NIJKERK - In de succesvolle serie Zaterdagmiddagmuziek waren zaterdag 10 februari twee talentvolle topmusici te gast. Ab Weegenaar (organist en fagottist) en Sander van den Houten (organist en pianist). Zij verrasten het publiek met een zeer gevarieerd programma van licht klassieke muziek, waarin de heren als duo optraden, maar ook als solist.

Bijzonder was het om Weegenaar, die organist is van de Bovenkerk in Kampen, te horen spelen op zijn fagot. Met dat instrument toverde hij verrassend lenige klanken tevoorschijn. Naast een twee klassieke concerto's van Johan Sebastian Bach en Krebs heel lichtvoetig in mooie registratie gespeeld op twee orgels, speelden de mannen ook een werk van Albrechtsberg vierhandig op het Skrabl-orgel. Verrassend was ook de compositie 'Mozart Changes' van Zsolt Gárdonyi die Sander van den Houten (organist van twee kerken in Kampen en van de Lutherse Kerk in Den Haag) op het orgel ten gehore bracht. Een goed in het gehoor liggend stuk muziek met heel bijzondere en boeiende akkoorden. Als uitsmijter, zoals de uitvoerenden dat zelf noemden, speelden zij een werk van Fucik 'Der alte Brummbär – Polka Comique'. Op vleugel en fagot. Een werk met veel dynamiek waar de toehoorders vrolijk van werden.

Het volgende concert is op zaterdagmiddag 10 maart met Ad Verhage (orgel), Lysanne van der Poel (blokfluit) en een strijkensemble. Dit wordt een Barok concert. Aanvang 16.00 uur.
(Foto's: Arjen Gerritsma)

Meer berichten