Verkiezingsbus op Plein en Lokale Partij presenteert programma

De Lokale Partij Nijkerk heeft op zaterdag 3 februari haar verkiezingsprogramma gepresenteerd. Het programma heeft als motto meegekregen: 'Vertrouwd, betrokken en voor Iedereen'.

NIJKERK - Wethouder en lijsttrekker Patricia van Loozen gaf bj de presentatie aan dat het ''een zeer ambitieus programma is, dat het past in de tijd waarin we leven en veel signalen uit de samenleving bevat''. Tijdens de bijeenkomst refereerde zij aan het feit dat volgens een publicatie in het blad Binnenlands Bestuur van 29 januari melding werd gemaakt van de opmars van de lokale partijen en dat deze niet meer te stuiten is. De lokale partijen leveren met 29 procent ook landelijk de meeste wethouders, liet Van Loozen weten

Patricia van Loozen gaf ook aan dat de kandidaten voor de gemeenteraad staan te popelen om een gedegen campagne te gaan voeren. ''Nijkerk zal weten dat De Lokale Partij er is. Niet alleen tijdens verkiezingen, maar gedurende de gehele periode!'' Daarbij sprak zij de wens uit om op de verkiezingsdag - woensdag 21 maart - als grootste partij in de gemeente Nijkerk uit de bus te komen.

De kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van de Lokale Partij zijn: 1. Patricia van Loozen (Nijkerk), 2. Aart Klompenhouwer (Nijkerk), 3. Ries van Elteren (Nijkerkerveen), 4. Henk de Greef (Nijkerkerveen), 5. Peter Collignon (Hoevelaken), 6. Jan-Willem Wicherink (Hoevelaken), 7. Ruby Horst (Hoevelaken), 8. Else Venhoek (Nijkerk), 9. Joyce Donselaar - Klompenhouwer (Nijkerk), 10. Mike Ambtman (Nijkerk), 11. Conny van Vliet - Van Dasselaar (Nijkerk), 12. Willem de Bouter (Hoevelaken), 13. Henk van der Burg (Nijkerk), 14. Bas de Bouter (Hoevelaken), 15. Jan Carel Koster (Njkerkerveen) en 16. Rob Veltink (Nijkerk).

Verkiezingsbus

NIJKERK - De verkiezingsbus van Omroep Gelderland parkeert sinds 6 februari in verband met de gemeenteraadsverkiezingen in diverse Gelderse plaatsen. Donderdag 8 februari staat die bus op het Plein. Daar gaan tussen 14.00 en 16.00 uur leerlingen van het Corlaer College en jongeren die Chill-Out en Blits bezoeken in gesprek met politici. Onderwerpen, die aan bod komen zijn onder meer overdekte hangplekken, sociale huurvoorzieningen en de noodzaak van een jeugdraad. De jongelui willen ook graag weten hoe politici de jeugd denken te bereiken en wat 'Aantrekkelijk Nijkerk' voor de jeugd betekent.

Meer berichten