(Foto: Ronald Kersten Fotografie)

Nieuwe Valleilijntreinen in gebruik genomen

De Gelderse gedeputeerde Conny Bieze in Amersfoort de twee nieuwe treinen van de Valleilijn in gebruik genomen. Ze rijden nu sinds maandag 5 februari. De nieuwe treinen vervangen de twee dieseltreinen, die Connexxion heeft ingezet als overgangsmaatregel.


HOEVELAKEN- De capaciteit van de bestaande treinen was onvoldoende, met name in de spits, om alle reizigers te vervoeren. In 2016 hebben provincie Gelderland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat subsidie aan Connexxion gegeven voor aanschaf van de nieuwe treinen. Die kosten 6,3 miljoen euro per stuk. Met de nieuwe treinen van het type Flirt komt het aantal treinstellen van de Valleilijn op zeven.

Andere vormgeving

Qua vormgeving zien de nieuwe treinen er iets anders uit dan de bekende treinstellen van de Valleilijn. Ze zijn gebouwd door de Zwitserse treinbouwer Stadler, hun officiële namen: Flirts 5038 en Flirts 5039. De treinen zijn ook ietsje langer de bestaande treinstellen op de Valleilijn.

Perrons te kort

Voor sommige perrons kan dat tot problemen leiden, wanneer we de treinen gekoppeld zouden rijden, zijn de perrons te kort. Praktisch gezien is makkelijk te voorkomen door bij gekoppelde treinstellen alleen gebruik te maken van de bestaande treinen.

Meer berichten