Dubbel jubileum bij 70-jarig Concordia

Ab Walet, 70 jaar lid. (Foto: H. Kas)
Ab Walet, 70 jaar lid. (Foto: H. Kas)

NIJKERKERVEEN - Muziekvereniging Concordia bestaat dit jaar 70 jaar en dat is gevierd. Op 2 februari, de oprichtingsdatum van Concordia (in 1948), werd in dorpshuis Concordia de aftrap gegeven voor een feestelijk jubileumjaar. Ook dirigent Thomas Eveleens, instructeur Bert Bakker en instructrice Alma Prins-Schurink waren van de partij. Na een welkomstwoord van voorzitter Mario van Wijngaarden was aan het oudste lid Ab Walet de eer om de avond te openen.

Niet alleen Concordia, maar ook een van de leden had een jubileum te vieren. Ab Walet is met zijn 88 jaar het oudste nog spelende lid van de vereniging. Als jongeman van 18 meldde hij zich bij de oprichting bij Concordia al aan en is nu dus 70 jaar lid. Tot op heden speelt hij nog dapper mee op zijn bariton en hoewel het op zijn leeftijd wat minder soepel gaat was Ab nog niet van plan om te stoppen. Hij wil zeker dit jubileumjaar nog doorspelen. Walet werd daarom in het zonnetje gezet en uitgenodigd om als eerste een van de speciaal voor deze avond gemaakte Concordia-gebakjes te nemen. Vervolgens werd zijn voorbeeld gevolgd door de rest van de aanwezige leden, maar niet voordat het 'Lang zal ze leven' had geklonken.
Na de koffie ging het gezelschap naar de grote zaal, waar de jubileumcommissie een parcours met Oudhollandse spelletjes had uitgezet. Sjoelen, ringen gooien, blikken gooien, spijkerbroek hangen, muzieknoten prikken. Van jong tot oud deed zijn best om zoveel mogelijk punten te scoren. Er waren prijzen te winnen die beschikbaar waren gesteld door Poeliersbedrijf Ri-Jo, Gerda Walet, en Willigenburg Dierspecialist. De prijzen gingen naar Henk Kas, Jacqueline Evers en Jacqueline van Veen.
De avond werd afgesloten met een samenzijn waarbij onder het genot van een hapje en drankje nog even werd nagepraat en herinneringen werden opgehaald.
Dit jaar staan er veel activiteiten op het programma. Als eerste het jubileumconcert. Dat wordt gegeven op zaterdagavond 17 maart in sporthal De Baggelaar in Nijkerkerveen. Zaal open om 19.00, aanvang 19.30 en de toegang is gratis.

Meer berichten