Ab en Sander. (Foto: Dick Langelaar)
Ab en Sander. (Foto: Dick Langelaar)

Zaterdagmiddagmuziek in De Fontein

NIJKERK - Op 10 februari is er weer een concert in de serie zaterdagmiddagmuziek. Dit keer zijn Ab Weegenaar (fagot en orgel) en Sander van den Houten (orgel en vleugel) de musici. Zij brengen ook een kistorgel mee. Daardoor is het mogelijk om een aantal werken uit te voeren op twee orgels.
Weegenaar en Van den Houten hebben een gevarieerd licht klassiek programma samengesteld, waarbij zij in verschillende combinaties instrumenten zullen bespelen. Het programma omvat de periode 17e eeuw (J.S. Bach, J.L. Krebs) tot en met de 20e eeuw (Gárdonyi en Fucik), waardoor de bezoekers kunnen genieten van een muzikale reis door de tijd met verschillende muziekstijlen. Ab Weegenaar is hoofdorganist van de Bovenkerk in Kampen en daarmee vaste bespeler van het hoofdorgel (Hinsz) en van het koororgel (Reil). Sinds september 2017 is hij benoemd tot stadsorganist van de Gemeente Kampen. Weegenaar heeft ook jarenlang als fagottist in diverse orkesten gewerkt. Sander van den Houten is sinds april 2017 benoemd tot organist van de Lutherse kerk in Den Haag en daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel. Tevens is hij titulair-organist van de Burgwalkerk en van de Broederkerk te Kampen en tweede organist van de Bovenkerk. Ook is hij vaste begeleider van o.a. het Bovenkerk Kamerkoor o.l.v. Ab Weegenaar en van het Kampen Boys Choir o.l.v. Rintje te Wies.
Het concert begint om 16.00 uur en eindigt rond de klok van 17.00 uur. Toegangsprijs is 8 euro, inclusief een consumptie. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis. Na afloop van het concert is er koffie, thee of een frisdrankje.
Volgend zaterdagmiddagconcert is 10 maart door Ad Verhage (orgel), een strijkensemble en Lysanne van der Poel (blokfluit). Een barok concert met o.a. een orgelconcert van Händel.

Meer berichten