Israëlcursus met rabbijn B. Jacobs en ds. W. van den Brink

NIJKERK - In Nijkerk is er op woensdag 7 februari de eerste Israëlcursus van het voorjaar met rabbijn B. Jacobs en ds. W.J. van den Brink. Deelname aan de volledige cursus kost 40 euro maar los aanmelden kan ook, voor 12,50 euro per cursusdag. Soep, koffie en thee inclusief (wel zelf boterham meenemen). Aanvang 17.00 uur en zaal open vanaf 16.00 uur. Locatie: Israëlcentrum, Henri Nouwenstraat 34 (ringleiding aanwezig). Aanmelden via: bijeenkomst@cvi.nl of tel. 033-2458824. Meer informatie: cvi.nl/israelcursus.
17.00 uur: opperrabbijn Jacobs: 'Antisemitisme in Nederland'. Steeds vaker en duidelijker komt antisemitisme in Nederland aan de oppervlakte. Wat betekent dit voor de Joodse gemeenschap in ons land, en wat s hun reactie? Opperrabbijn Binyomin Jacobs gaat in op deze en andere vragen rond antisemitisme.
19.30 uur: ds. W.J. van den Brink: 'De Puriteinen en Israël'. De Puriteinen zetten zich in hun tijd in voor een zuivere benadering van Gods Woord. Maar wat was hun kijk op Israël? Ds. W.J. van den Brink, verbonden aan de hersteld hervormde gemeenten van Elst en Scherpenzeel, deed hier onderzoek naar. Centraal staan in zijn lezing de Puriteinen Boston, McCheyne en Ryle.

Meer berichten