Oud-Hoevelakense maakt kans op prijs voor boek

In het najaar publiceerde Nijkerk Nu over het debuut 'Schaap in wolfskleren' van Merel Kuijper. Zij maakt nu kans op de prijs 'Boekgoud'.

HOEVELAKEN - De wedstrijd bestaat uit twee delen. Een vakjury leest en beoordeelt momenteel verschillende boeken, maar er is ook een publieksprijs. Debutante Kuijpers: ''Die laatste prijs kan ik winnen door veel stemmen te verzamelen. De link naar de stemknop voor mijn boek is: http://boekgoud.nl/stemmen/8179). Ik zou graag die prijs te winnen. Het boek gaat namelijk over huiselijk geweld en kindermishandeling. Hiermee hoop ik een grote groep mensen te bereiken om hen te kunnen helpen. Als ik Boekgoud win, dan is dat niet alleen een kroon op mijn werk, maar levert dat ook extra publiciteit op. En daarmee kan ik meer mensen bereiken en helpen met mijn boek.''
'Schaap in wolfskleren' is het verhaal van het Mees. Zij lijkt zij een doodnormaal meisje van twaalf jaar, totdat wij een kijkje in haar leven mogen nemen. We gaan met haar mee naar haar laatste jaar op de basisschool en naar haar huis. Thuis blijkt het dat Mees helemaal niet zo'n onbezorgd leventje leidt en steeds meer wordt het duidelijk dat Mees slachtoffer is van verschrikkelijke gebeurtenissen. Gaandeweg zien we Mees veranderen van een jonge onbezonnen meid in een ongelukkige puber. Schrjfster Merel Kuijpers (1996) is geboren en getogen in Hoevelaken, maar woont sinds kort in Meppel.

Meer berichten