De vaste bezoekers zijn enthousiast over de dansavonden. (Foto: Mathilde Dusol)
De vaste bezoekers zijn enthousiast over de dansavonden. (Foto: Mathilde Dusol)

Plezier voor twee bij vrijdansen UVV Nijkerk

Het is gezellig in de grote zaal van UVV Nijkerk. Dansparen zwieren over de vloer op de klanken van vrolijke muziek. Sommige rusten even uit een drankje en een hapje.

NIJKERK - "Sinds Dansstudio Vliek in Nijkerk en De Belleman in Zwartebroek zijn gestopt, is er in de buurt weinig gelegenheid om nog vrij te dansen" zeggen UVV-projectleiders Tonneke en Nancy. "Wij willen liefhebbers graag de gelegenheid bieden om hier te komen dansen en sociale contacten aan te knopen. De jongste die hier danst is 41 jaar, de oudste 82. Bij ons moet je geen hiphop of streetdance verwachten; we draaien gewoon lekkere dansmuziek. Iedereen die zich daar senang bij voelt, is welkom. We vragen 5 euro entree. Daarvoor kunnen de mensen niet alleen drie uur dansen, maar krijgen ze ook een kop koffie/thee en hapjes. Frisdrank en alcoholische drank zijn tegen gereduceerde prijzen verkrijgbaar."

Sinds enige tijd ligt er laminaat in de grote zaal. Het is groot genoeg om 50 paren de ruimte te geven. Henk en Hennie Schipper verzorgen de muziek. Dit echtpaar heeft deelgenomen aan (inter)nationale danswedstrijden in de hoofdklasse. Bij UVV geven ze ook les in stijldansen voor beginners en gevorderden. Hennie: "Soms raakt een danspaar met de passen in de knoop. Als ze daarvoor open staan, kunnen we aanwijzingen geven." Aan de dansstijl ziet Hennie wie er les heeft gehad bij Vliek. "Deze dansstudio beschikte over een lange, smalle zaal. Om botsingen te vermijden moest je daar allemaal hetzelfde dansen. Het leek wel formatiedansen. Mooie tijd."

Nancy: "Er komen paren en singles. De man/vrouw verhouding is bij ons redelijk verdeeld, dus bij ons kom je geen muurbloempjes tegen. De gezelligheid staat voorop. We merken dat mensen met elkaar zijn begaan." Tonneke: "Op Koningsdag wordt er weinig georganiseerd voor senioren. Het blijft bij een bingo. Daarom gaan wij een traditie starten. Op 27 april houden we een Oranjebal bij UVV."

De avonden voor vrijdansen zijn laagdrempelig. Belangstellenden hoeven geen lidmaatschap aan te gaan of zich aan te melden.

De eerstvolgende avond vrijdansen is op vrijdag 16 februari van 19.30 tot 22.30 uur. Locatie: Frieswijkstraat 97 in Nijkerk. De entree is 5 euro per persoon. Daarna op 16 maart, 27 april, 18 mei en 15 juni. Voor informatie: tel. 033 – 2460115, stijldansen@uvv-nijkerk.nl en www.uvv-nijkerk.nl.

(Tekst: Yvonne Krol)

Meer berichten