Logo nijkerknu.nl


Hilligje Kok-Bisschop uit Staphorst.
Hilligje Kok-Bisschop uit Staphorst.

Documentaire: 'Houdt God van vrouwen?'

HOEVELAKEN - In de Kopperhof aan de Sportweg 25 wordt woensdag 17 januari, in samenwerking met Vorming en Toerusting Hoevelaken, de documentaire 'Houdt God van vrouwen' getoond. Aanvang 19.30 uur.
Hilligje Kok-Bisschop uit Staphorst wil als vrouw een actieve rol spelen in de SGP, maar ze krijgt geen voet tussen de deur. Ze laat zich echter niet ontmoedigen en gaat de strijd aan met de mannenbroeders. Ze voert haar strijd met humor en passie en blijft trouw aan haar geloof, ook als de kerk haar afwijst. Schrijnend wordt het als haar homoseksuele zoon ter sprake komt.
Een intiem portret van een strijdbare vrouw die tegen dogmatische kerkregels oploopt. In de worsteling van Hilligje Kok zijn haar openheid, vrolijkheid en vastberadenheid indrukwekkend. Haar zoektocht staat symbool voor de actuele discussies over de positie van de vrouw en homoseksualiteit binnen de orthodoxe kerkgemeenschap.
Kaartverkoop: 6,75 euro, incl. kop koffie/thee. Kaarten zijn te bestellen via www.bibliotheeknijkerk.nl en te koop bij de bibliotheek in Hoevelaken en de Bruna in Hoevelaken.

Meer berichten
Shopbox