Logo nijkerknu.nl


Theo Zuurman. (Foto: Fabian Boot)
Theo Zuurman. (Foto: Fabian Boot)

Column Theo Zuurman: 'Boef(jes)'

December kende diverse criminele activiteiten in het meestal zo vredige Hoevelaken. Van - pogingen tot - inbraken, tot bedreigingen met een neppistool door een verward persoon. Hoewel deze onder de categorie kleine delicten vallen kan het voor betrokkenen een flinke impact hebben. Er zal maar zo'n gek een pistool op je hoofd zetten en roepen: 'ik schiet je kapot''.
Rond oud en nieuw was het wel een dieptepunt met minstens drie zaken. Ten eerste op zaterdagavond 30 december als in het naburige Hooglanderveen de Boni overvallen wordt. Een 17-jarige kassabediende krijgt een klap op zijn hoofd met iets wat op een wapen lijkt. De politie start direct een klopjacht op een kleine man met zwarte kleding, waarbij een politiehelikopter wordt ingezet. In eerste instantie zonder resultaat, maar op oudejaarsdag meldt de politie dat een 16-jarige Hoevelaker is aangehouden. Ja, u leest het goed: zestien jaar oud en al op boevenpad!

Ook op oudejaarsdag meldt 'onze' wijkagent Nico van Maanen via Twitter 'de vreemdste inbraakmelding van 2017'. Op de Julianalaan zit een bewoner nietsvermoedend tv (Opsporing Verzocht?) te kijken als hij plotseling een in het donker geklede man over de vloer ziet sluipen. De inbreker, typisch gevalletje van kruimeldief, ziet hem en slaat halsoverkop op de vlucht. De boef blijft voortvluchtig.
De meest opvallende inbraak is wel die van zaterdagnacht bij snackbar Happyfood. Eigenaar Bas Berens heeft er camerabeelden van en zet ze zonder pardon direct op Facebook met de tekst 'Stoeptegels gevonden'. Kunnen jullie ons helpen de rechtmatige eigenaren van deze stoeptegels te vinden? Op de beelden is te zien dat twee boefjes de ruiten ingooien met deze tegels en er met een kassalade vandoor gaan. Er blijkt alleen wat wisselgeld in te zitten.
Nu heeft rapper Boef zijn eigen ruiten ingegooid, maar dat betekent niet dat boefjes andermans ruiten mogen ingooien. Blijf met je poten van andermans spullen af. Jullie hebben net je veterstrikdiploma gehaald…

Theo Zuurman

reacties: redactie.nnu@persgroep.n

Meer berichten
Shopbox