Logo nijkerknu.nl


Foto: Wouter Vocke

Nijkerk stemt voor 'Jaap van der Krol-bad'

NIJKERK - De naam van het nieuwe zwembad aan de Amersfoortseweg in Nijkerk wordt 'Jaap van der Krol-bad'.
In december kon er gestemd worden op vier genomineerde namen voor het zwembad. Die namen waren aangeleverd door verenigingen die gebruikmaken van zwemwater en door personeelsleden van de zwembaden. Het college van B en W nomineerde enkele namen uit meer dan 30 inzendingen. Op deze namen kon gestemd worden. 768 personen deden dat.
De uitslag van de stemming was als volgt: voor de naam 'Jaap van der Krol-bad' stemden 312 mensen, voor de naam 't Nije bad waren 186 stemmers, de naam De Bloemslag kreeg 174 stemmen en Spoorbad 96 stemmen.
Inzender van de naam 'Jaap van der Krol-bad' was Zwem- en Waterpolovereniging Flevo Nijkerk. Op een nog te bepalen moment krijgt die vereniging daarvoor een prijs. Daarnaast vindt er een loting plaats onder de personen die op de winnende naam hebben gestemd.

Jaap van der Krol was tussen 1941 en 1952 voorzitter van Zwem- en Waterpolovereniging FLEVO Nijkerk. Daarnaast was hij jarenlang voorzitter van de Nederlandse Zwembond geweest en lid en enige tijd voorzitter van het Nederlands Olympisch Comité. In die tijd richtte hij samen met de Nederlandse Sport Federatie de 'Stichting Sportsupport' op, om gezamenlijk het bedrijfsleven te kunnen benaderen. Dit gaf de sport een enorme impuls. Hij werkte als advocaat en procureur In Nijkerk en was daar van 1967 tot 1970 wethouder. In 1994 overleed hij.

Meer berichten
Shopbox