Logo nijkerknu.nl


De klaverjasmarathon telde 84 deelnemers. (Foto: Gerrit Steen)
De klaverjasmarathon telde 84 deelnemers. (Foto: Gerrit Steen)

Beer Visscher en Barend Bos winnaars klaverjasmarathon SC Hoevelaken

HOEVELAKEN – Beer Visscher en Barend Bos zijn in 2019 de nieuwe titelverdedigers van de jaarlijkse klaverjasmarathon bij de SC Hoevelaken. Zij lossen daarmee vader en zoon Wout en Ronald Dekker af, die op 6 januari hun titel verdedigden, maar ditmaal ver van het podium bleven. Winterstop of niet, ook buiten de lijnen van het voetbalveld werd er bij SC Hoevelaken afgelopen zaterdag topsport bedreven. En dan niet met de bal aan de voet, maar met de kaarten in de handen… klaverjassen tot je een ons weegt. Uitslapen was er voor de deelnemers aan de 26e Klaverjasmarathon niet bij, want het beginsignaal klonk al om 08.00 uur.

De 26e klaverjasmarathon stond voor het eerst na een kwart eeuw kaarten niet meer onder leiding van Frans Schimmel. Althans, niet fysiek. Carla Welgraven, Henriëtte van Dusschoten, Frouwkelien van 't Hof en Simone Buitink hebben, als bestuursleden van de supportersvereniging, het kaartstokje overgenomen. Genoemde vrouwen mochten 42 kaartkoppels verwelkomen op de vroege zaterdagmorgen. Kort na achten gingen de eerste kaarten op tafel en negen bomen verder, toen de schemer al weer was overgegaan in donker, kon de eindklassering worden opgemaakt.

Na afloop was er de nieuwjaarsreceptie, waarbij voorzitter Willem van Vliet een toespraak hield: "Ook van mijn kant een oprecht sportief en gezond 2018 toegewenst. De kop van 2018 is er vanaf. We hebben al weer een jeugdtoernooi gehad op donderdag 4 januari, we hebben kunnen trainen vandaag en we hebben 'de eerste roem' binnen tijdens de klaverjasmarathon van deze zaterdag. Onze club telde eind 2017 maar liefst 826 leden, een absoluut record! Hiervan spelen en trainen er daadwerkelijk 648 elke dag op onze vijf velden en maken gebruik van 14 kleedkamers. Een uitdaging om het al die leden naar het zin te maken, ook in 2018. De gemeente Nijkerk is van plan om het onderhoud van de kleedkamers en velden vanaf 1 januari 2019 te privatiseren. Tot op de dag van vandaag is er voor wat betreft het onderhoud een één op één relatie met de gemeente Nijkerk. Wij zijn hier uitermate content mee. De samenwerking met onze eigen onderhoudsploeg is uitstekend.
Het onderhoud bij de andere voetbalverenigingen in onze gemeente is echter anders geregeld. Het wordt verzorgd door SRO. Het contract tussen de gemeente en SRO eindigt per 1 januari 2019. Dit zal ook consequenties hebben voor SC Hoevelaken. De vier clubs hebben een haalbaarheidsstudie aan de gemeente voorgesteld. Deze studie is door de gemeente gefinancierd en het concept zal op maandag 15 januari bij ons worden besproken. Hierna zal het college en de gemeenteraad een besluit nemen, mede naar aanleiding van de adviezen van de werkgroep van de vier verenigingen. Dit besluit zal ook aan onze leden, via een algemene ledenvergadering, worden voorgelegd. Onze leden hebben het laatste woord. Dat ik zaterdag de mooiste dag van de week vind, weten jullie al jaren. Voor de rest van de wereld is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Vier deze zaterdag dan ook telkens alsof het bij wijze van spreken de laatste zaterdag is."

Uitslag klaverjasmarathon:1. B.Visscher/B.Bos (16184), 2. J.Stitselaar/G.v.d.Heuvel (16113), 3. A.Brons/J.Goseling (15492), 4. W.Hoksbergen/B.Hoksbergen (15413), 5. A.Diks/H.Buis (14888), 6. R.Stellaard/J.v.d.Bor (14819), 7. J.v.d.Berg/J.de Lange (14676), 8. J.Venema/J.Venema (14619), 9. W.v.Dijk/I.Jacobs (14254), 10. G.v.d.Grootevheen/F.van Dijk (14221).

(Tekst: Gerrit Steen)

Meer berichten
Shopbox