Logo nijkerknu.nl


Nijkerkse debuteert op marathon in Indonesië om kinderen en gezinnen in armoede te ondersteunen

NIJKERK - Ariene Mol uit Nijkerk gaat in oktober een marathon in Indonesië lopen om kinderen en gezinnen in armoede te ondersteunen.
Ariene is deel van een groep van ruim 100 mannen en vrouwen die deze topprestatie gaan leveren. De muskathlon wordt georganiseerd door de beweging de Vierde Musketier. Elke deelnemer laat zich voor 10.000 euro sponsoren. De fondsen gaan naar moeders, baby’s en kinderen die door de organisatie Compassion worden ondersteund.
Ariene: ''Vanaf mijn 17e loop ik hard, gemiddeld 10 kilometer per week. Het wordt voor mij de eerste keer dat ik een marathon loop. In Indonesië met warme temperaturen en onder andere omstandigheden is dit voor mij een hele uitdaging. Voor het werk van Compassion ga ik de fysieke uitdaging echter graag aan.''
Indonesië heeft een inwoneraantal van 260,5 miljoen. Twaalf procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Steeds meer toeristen trekken naar Indonesië. Slechts een klein deel van de bevolking profiteert hiervan. De keerzijde van Indonesië is de extreme armoede waaronder miljoenen mensen gebukt gaan.
Compassion gebruikt de sponsorgelden ter ondersteuning van projecten voor kinderen, moeders en baby’s in Indonesië. Compassion werkt op holistische wijze. Dat wil zeggen dat zij de kinderen op alle gebieden van hun leven ondersteunt: onderwijs, gezonde voeding, medische zorg en een veilige omgeving in de vorm van de lokale kerk. Daarnaast stimuleert zij de intellectuele en emotionele ontwikkeling en geestelijke vorming.
Helpen kan door een kind te sponsoren via Compassion voor 33 euro per maand. Alle nformatie staat op de webpagina van Ariene: www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/2139/ariene-mol.html.
Van maandag 26 februari tot  zaterdag 3 maart is er in Nijkerk een collecteweek voor Compassion. Ariene: ''Hiervoor zoek ik nog enthousiaste collectanten die in de eigen wijk willen collecteren. Heb jij een paar uur van je tijd over neem dan contact met mij op.''
Ariene Mol, tel. 033-2000168.

Meer berichten
Shopbox