Logo nijkerknu.nl


Babbeltrucs onderwerp voorlichtingsavond senioren

NIJKERK - In toenemende mate worden ouderen aan de deur benaderd door onbekenden met het doel om te worden binnen gelaten. Met een logisch verhaal is dat het afgelopen jaar in Nijkerk ten keer gelukt. Dat zijn alleen de situaties die bekend zijn bij de politie, maar alle pogingen om binnen te komen of pogingen die zijn mislukt zijn vele keren meer en worden vaak niet gemeld.

Voor slachtoffers van babbeltrucs is het leed groot. Het herkennen van babbeltrucs en je er tegen wapenen is daarom van groot belang. Woensdag 24 januari wordt daarom een informatieavond gehouden voor senioren over babbeltrucs. De aanwezigen krijgen informatie van de wijkagenten en situaties worden in scène gezet door lokale acteurs. Hoe herkent u een babbeltruc aan de deur en wat kunt u zelf doen? En hoe wordt u door criminelen benaderd via telefoon of internet en herkent u deze situaties?

De bijeenkomst staat onder leiding van Bert de Graaf. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.30 uur in het gebouw &/Entree een Frieswijkstraat 97. Het programma is van 20.00 tot 21.30 uur. Aanmelden kan tot maandag 22 januari bij Sigma op tel. (033) 474830 of info@sigma-nijkerk.nl. Wie vervoer nodig heeft kan bellen met de UVV (uiterlijk tot maandag 22 januari tussen 09.00 en 11.00 uur) tel. 033-2460115. De kosten voor het vervoer zijn 5 euro. De avond wordt georganiseerd door de wijkagenten in samenwerking met de UVV, PCOB en Sigma.

Meer berichten




Shopbox