Foto: Marjet van Ruitenbeek

Column Dirkje Vantournhout: De hal

Bij onze verhuizing twee jaar geleden stond het opknappen van de hal laag op het lijstje. Er waren belangrijkere ruimtes op te frissen en op te knappen. We gebruiken trouwens vooral de achterdeur. De voordeur is voor deftig bezoek, de collectanten en de pakketbezorgers. En een hal opfrissen is vaak ook nog een hoop werk: veel deuren, buizen en een verwarming betekent veel afplakken. Veel voorbereiding nodig voor eigenlijk een kleine sausklus. Kortom, die hal, die kwam later wel een keer.

Totdat ik zelf ging collecteren afgelopen juni en bij veel mensen een glimp van hun hal opving. Vooral als de portemonnee ver weg lag, had ik de tijd om te kijken wat je ziet vanaf de voordeur drempel. Sommigen hadden er veel werk van gemaakt; decoratie, bloemen en foto's. Soms was de hal bijna leeg en soms vol schoenen, tassen en jassen. Bij anderen was het net zoals bij ons; de hal kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Toen ik me dan ook realiseerde dat door de vele collectes en internet bestellingen er genoeg mensen een kijkje van onze hal konden nemen, kreeg dit actiepuntje meer prioriteit.

Ze zeggen toch altijd dat de receptioniste het visitekaartje van een bedrijf is? Nou, dat is de hal wellicht van mijn als persoon en ons als gezin. Daarom kwam deze klus snel bovenaan het actielijstje terecht. En, ondanks dat de hal niet van kleur is veranderd, vind ik het nieuwe wit veel mooier en frisser dan het vorige wit. De vele jassen aan de kapstok fleuren de ruimte op met kleur. Onze hal is klaar voor het nieuwe collecteseizoen! En ik zal mijn portemonnee wat verder wegleggen zodat onze hal goed bekeken kan worden.

Aliasdee

(reacties: redactie.nnu@persgroep.nl)

Nieuwsoverzicht

Shopbox

Meer berichten