Logo nijkerknu.nl


Feestconcert Voice Company in Kruiskerk

NIJKERK - The Voice Company geeft zaterdagavond 23 september een feestconcert ter gelegenheid van de heropening van de Kruiskerk. Het concert duurt van 20.00 tot 21.30 uur, zonder pauze. De toegang is gratis.
Aan het concert werkt het de pianist Frank Monster (16) mee. Hij zit in de talentenklas van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Verder werken de sopranen Angelique van Leijenhorst (Nijkerkse) en Angelique Wardenier mee, alsmede de tenor Olaf Wijnants Labree. De algehele leiding is in handen van Voice Company dirigent Robert Bakker.
De opening van het programma komt uit de Carmina Burana van Carl Orff. Daarna is er muziek van de Italiaanse componist Rossini, lichte muziek uit de Barok-periode. Meeslepende muziek is er te horen van de Franse componist Gabriel Fauré, waaronder het Cantique de Jean Racine. De rest van het programma draagt een lichter karakter met nummers als 'You raise me up', 'Hallelujah' van Leonard Cohen, een nummer van Ramses Shaffy en het swingende 'Baba Yetu', het 'Onze Vader' in het Swahili.
The Voice Company is opgezet als laagdrempelig projectkoor. Niemand is dus lid van het koor, men doet alleen mee met een project dat aanspreekt. Om mee te doen wordt er geen stemtest afgenomen. Dirigent Robert Bakker gaat altijd uit van het stemmenmateriaal dat aanwezig is en daar maakt hij een koor van.

Wijngaard 17 8212 CB Lelystad Tel.: 0320 – 244 202

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox