Logo nijkerknu.nl


Taart bij TaalSteunPunt in Nijkerk

NIJKERK - Wethouder Nadya Aboyaakoub was woensdagmorgen 6 september aanwezig bij het TaalSteunPunt op de Nijkerkse Rehobothschool. Daar werd met taart kennis gemaakt met een nieuwe groep van voornamelijk vrouwen die taallessen gaan volgen om nog beter binnen de samenleving te kunnen functioneren.

De wethouder gaf een compliment aan de mensen die de moed bijeen hadden gesprokkeld om zich aan te melden voor het TaalSteunPunt. ''Ik ben er trots op dat jullie hier zitten. De Nederlandse taal spreken is heel belangrijk. Jullie willen écht iets van jullie leven maken en een stapje omhoog,'' zo omschreef de wethouder de ambities van de aanwezige vrouwen. Ze moedigde de aanwezigen aan om meer contact te maken met de buren, door bij hen op de koffie te gaan en bijvoorbeeld een cake aan te bieden, want zelfs een gesprek met de buurvrouw kan helpen om iets te doen aan taalachterstand en het netwerk te vergroten. Eén van de aanwezige vrouwen uit Thailand had contact met de buren door wel eens een loempia aan te bieden.
Het TaalSteunPunt heeft als doel de laaggeletterdheid aan te pakken. Directeur Ineke Boonstra: ''Het gezamenlijke doel van het TaalSteunPunt is om op een zorgvuldige manier volwassenen educatie te geven op een informele manier. Het mooie van een TaalSteunPunt op school is dat het heel laagdrempelig werkt.'' Een probleem is nog een beetje het lesmateriaal dat niet altijd in voldoende mate beschikbaar is en het aantal vrijwilligers dat omhoog kan.

Vrijdag 15 september is er een open dag bij & Entree (o.m. bibliotheek) waarbij ook het TaalSteunPunt gepromoot gaat worden.
(Tekst en foto: Kees van den Heuvel)

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox