Logo nijkerknu.nl


Bibliotheek biedt gratis cursus Digisterker aan

NIJKERK/HOEVELAKEN - De Bibliotheek start in september met gratis cursussen Digisterker voor mensen die beter de digitale overheidsdiensten willen leren gebruiken.
Het lijkt steeds ingewikkelder te worden: belasting invullen, uitkeringsformulieren, verzekeringen, alles gaat via de computer. Alleen al een DigiD aanvragen kost sommige mensen heel wat hoofdbrekens. Ook mensen die prima een email kunnen versturen of een aankoop doen op het internet, kan het snel boven de pet gaan. Daarvoor is er in de bibliotheek de cursus: 'Digisterker'.
Steeds meer loketten van overheid en officiële instanties sluiten. Soms is er nog één loket, of zelfs helemaal geen meer. Dat wil zeggen, een loket waar je gewoon naar toe kunt lopen om iets te regelen. Alleen via de computer kun je allerlei zaken regelen die je leven, je inkomen of geldzaken direct raken. 'Digisterker' is een cursus voor communiceren met de e-overheid.
De cursus bestaat uit vier dagdelen. Deelnemers leren: een DigiD aanvragen en gebruiken; zoeken en vinden van informatie op de website van de gemeente en andere overheidsorganisaties; inloggen op websites in persoonlijke omgevingen van overheidsdiensten (zoals Mijn toeslagen, Mijn overheid en werk.nl); en online toeslagen aan te vragen en afspraken te maken met overheidsinstanties.
Deelname aan de cursus Digisterker is gratis en het is niet nodig om lid te zijn van de Bibliotheek. Wel betalen deelnemers voor het werkboek. De kosten daarvan zijn10 euro. Aanschaf van het werkboek is noodzakelijk.
De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker-docenten in kleine groepjes in zowel de bibliotheek van Hoevelaken als Nijkerk. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. De cursus start op meerdere momenten zowel overdag als 's avonds. Aanmelden kan via: tel. (033) 2450014 of via www.bibliotheeknijkerk.nl/educatie/digisterker.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox